Бакалаврські роботи (ВДЕ)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 89
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналіз схем релейного захисту в системі власних потреб теплоелектроцентралі потужністю 680 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Літвінчук, Олександр Віталійович; Гаєвська, Ганна Миколаївна
    Структура дипломного проекту включає наступні частини: 1. Вибір головної схеми електричних з’єднань станції; 2. Складання заступної схеми та розрахунок струмів короткого замикання за допомогою обчислювальної техніки. Вибір та перевірка комутаційних апаратів; 3. Спеціальний розділ. Аналіз схем релейного захисту в системі власних потреб теплоелектроцентралі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналіз впливу якості електроенергії на обладнання теплоелектроцентралі потужністю 620 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Кунцевич, Назарій Васильович; Гаєвська, Ганна Миколаївна
    В бакалаврському проекті розраховується наступне: 1. Буде вибрана головна схема електричних з’єднань. 2. Буде вибране електричне обладнання: генератори, трансформатори зв’язку, трансформатори блоку, автотрансформатори, вимикачі, роз’єднувачі та інше. 3. В другому розділі порахуваємо струми кз за допомогою метода розрахункових кривих. 4. В третьому, спеціальному, розділі проаналізуємо вплив якості електроенергії на обладнання теплоелектроцентралі 620 МВт. На основі чого зробимо важлий висновок: яку роль и як впливає якість елктроенергії на роботу власних потреб вцілому.
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналіз впливу короткого замикання в системі власних потреб на роботу двигунів власних потреб проектуємої теплоелектроцентралі потужністю 680 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Кравчик, Андрій Сергійович; Бондаренко, В'ячеслав Іванович
    У даному дипломному проекті розглянута електрична станція потужнісю 680 МВт (3х60+2х100+1х300 МВт): проведено техніко-економічне обгрунтування вибору структурної схеми електричної станції, у результаті якого вибрана головна схема електричних з’єднань. Виконано розрахунок струмів короткого замикання за допомогою комп'ютерної програми "РАТОК", за результатами якого була вибрана та перевірена комутаційна апаратура електричної станції. У якості спеціального питання викладачем була задана тема: “ Аналіз впливу короткого замикання в системі власних потреб на роботу двигунів власних потреб проектуємої теплоелектроцентралі потужністю 680 МВт ” Графічна частина включає в себе головну схему електричної станції та двох листів спеціального розділу. В процесі виконання бакалаврської роботи студенти закріплюють і поглиблюють отримані знання по основним теоретичним дисциплінам.
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналіз режимів самозапуску електродвигунів для теплоелектроцентралі потужністю 920 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019-06) Сидоров, Віталій Олександрович; Болотний, Микола Петрович
    Структура дипломного проекту включає наступні частини: • Вибір головної схеми електричних з’єднань станції; • Складання заступної схеми та розрахунок струмів короткого замикання за допомогою обчислювальної техніки. Вибір та перевірка комутаційних апаратів; • Спеціальний розділ. У цьому розділі виносяться питання пов’язані з розрахунком режиму самозапуску двигунів власних потреб ТЕЦ.
  • ДокументВідкритий доступ
    Моделювання і аналіз несиметричних режимів асинхронних двигунів власних потреб теплоелектроцентралі потужністю 720 Мвт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019-06) Яйченя, Дмитро Олександрович; Бардик, Євген Іванович
    Структура дипломного проекту включає наступні частини: 1. Вибір головної схеми електричних з’єднань станції; 2. Складання заступної схеми та розрахунок струмів короткого замикання за допомогою обчислювальної техніки. Вибір та перевірка комутаційних апаратів; 3. Спеціальний розділ. У цьому розділі виносяться питання пов’язані з Моделюванням та аналізом несиметричних режимів асинхронних двигунів власних потреб теплоелектроцентралі потужністю 720 МВт.
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналіз струмів підживлення при коротких замиканнях в системі власних потреб теплоелектроцентралі потужності 700 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019-06) Порохня, Ярослав Андрійович; Безбереж'єв, Юрій Вікторович
    В бакалаврському розраховується наступне наступне: 1. Буде вибрана головна схема електричних з’єднань. 2. Буде вибране електричне обладнання: генератори, трансформатори зв’язку, трансформатори блоку, автотрансформатори, вимикачі, роз’єднувачі та інше. 3. В другому розділі порахуваємо струми кз за допомогою комп’ютерної программи «РАТОК». 4. В третьому, спеціальному, розділі визначимо струм підживлення при коротких замиканням на шинах власних потреб. На основі чого зробимо важлий висновок: яку роль и як впливає взагалом струм підживлення від двигунів від ВП на весь розрахунок в цілому.
  • ДокументВідкритий доступ
    Електрична частина теплоелектроцентралі потужністю 520 МВт з моделюванням перехідних процесів власних потреб
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Алексейчук, Володимир Олегович; Костерєв, Микола Володимирович
    У даному дипломному проекті розглянута електрична станція потужнісю 520 МВт (2х60+1х100+1х300 МВт): проведено техніко-економічне обгрунтування вибору структурної схеми електричної станції, у результаті якого вибрана головна схема електричних з’єднань. Виконано розрахунок струмів короткого замикання за допомогою комп'ютерної програми "РАТОК", за результатами якого була вибрана та перевірена комутаційна апаратура електричної станції. У якості спеціального питання викладачем була задана тема: “Моделювання перехідних процесів власних потреб теплоелектроцентралі ” Графічна частина включає в себе головну схему електричної станції та двох листів спеціального розділу. В процесі виконання бакалаврської роботи студенти закріплюють і поглиблюють отримані знання по основним теоретичним дисциплінам.
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження способів автоматичного регулювання напруги теплоелектроцентралі потужністю 720 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Білянівський, Артур Віталійович; Колесніченко, Андрій Борисович
    В бакалаврському розраховується наступне наступне: 1. Буде вибрана головна схема електричних з’єднань. 2. Буде вибране електричне обладнання: генератори, трансформатори зв’язку, трансформатори блоку, автотрансформатори, вимикачі, роз’єднувачі та інше. 3. В другому розділі порахуваємо струми кз за допомогою комп’ютерної программи «РАТОК». В третьому, спеціальному, розділі пояснювальної записки до дипломного проекту проводився аналіз роботи пристроїв регулювання напруги. В цьому розділі розглядались загальні відомості про регулювання напруги, регулювання напруги за допомогою силових трансформаторів та автотрансформаторів з пристроєм РПН, АПВ та системи автоматичного регулювання збудження синхронних генераторів. Також був досліджений та проведений розрахунок регулювання одного зі станційних трансформаторів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження режимів роботи циркуляційного насосу при зміні напруги в системі власних потреб теплоелектроцентралі потужністю 580 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Діденко, Юрій Олександрович; Денисюк, Петро Левкович
    У даному дипломному проекті розглянута електрична станція потужнісю 580 МВт (3х60+1х100+1х300 МВт): проведено техніко-економічне обгрунтування вибору структурної схеми електричної станції, у результаті якого вибрана головна схема електричних з’єднань. Виконано розрахунок струмів короткого замикання за допомогою типових кривих, за результатами якого була вибрана та перевірена комутаційна апаратура електричної станції. У якості спеціального питання викладачем була задана тема: “ Дослідження режимів роботи циркуляційного насосу при зміні напруги в системі власних потреб теплоелектроцентралі потужністю 580 МВт. ” Графічна частина включає в себе головну схему електричної станції та двох листів спеціального розділу. В процесі виконання бакалаврської роботи студенти закріплюють і поглиблюють отримані знання по основним теоретичним дисциплінам.
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження режимів роботи асинхронних двигунів системи власних потреб при перервах живлення теплоелектроцентралі потужністю 280 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020) Платоненко, Владислав Сергійович; Денисюк, Петро Левкович
    У даному дипломному проекті розглянута електрична станція потужністю 280 МВт проведено техніко-економічне обгрунтування вибору структурної схеми електричної станції, у результаті якого вибрана головна схема електричних з’єднань. Зроблено розрахунок струмів короткого замикання, за результатами якого було вибрано та перевірено комутаційну апаратуру електричної станції. В якості спеціального питання викладачем була задана тема: “ Дослідження режимів роботи асинхронних двигунів системи власних потреб при перервах живлення теплоелектроцентралі потужністю 280 МВт ”
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження впливу режимів короткого замикання на роботу асинхронних двигунів системи власних потреб теплоелектроцентралі потужністю 680 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020) Петрук, Дмитро Володимирович; Денисюк, Петро Левкович
    В бакалаврському розраховується наступне наступне: 1. Буде вибрана головна схема електричних з’єднань. 2. Буде вибране електричне обладнання: генератори, трансформатори зв’язку, трансформатори блоку, автотрансформатори, вимикачі, роз’єднувачі та інше. 3. В другому розділі порахуваємо струми кз за допомогою комп’ютерної программи «РАТОК». 4. В третьому, спеціальному, розділі проаналізуємо режимів короткого замикання на секції власних потреб електричної станції.
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження впливу зміни частоти на роботу живильного насосу системи власних потреб теплоелектроцентралі потужністю 320 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020) Блищик, Максим Васильович; Денисюк, Петро Левкович
    У даному дипломному проекті розглянута електрична станція потужністю 320 МВт проведено техніко-економічне обгрунтування вибору структурної схеми електричної станції, у результаті якого вибрана головна схема електричних з’єднань. Зроблено розрахунок струмів короткого замикання, за результатами якого було вибрано та перевірено комутаційну апаратуру електричної станції. В якості спеціального питання викладачем була задана тема: «Дослідження впливу зміни на роботу живильного насосу системи власних потреб теплоелектроцентралі потужністю 320 МВт».
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження впливу зміни напруги на режими роботи асинхронних двигунів в системі власних потреб теплоелектроцентралі потужністю 220 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020) Гордієнко, Олександр Миколайович; Денисюк, Петро Левкович
    У даному дипломному проекті розглянута електрична станція потужністю 220 МВт проведено техніко-економічне обгрунтування вибору структурної схеми електричної станції, у результаті якого вибрана головна схема електричних з’єднань. Зроблено розрахунок струмів короткого замикання, за результатами якого було вибрано та перевірено комутаційну апаратуру електричної станції. В якості спеціального питання викладачем була задана тема: “ Дослідження впливу зміни напруги на режими роботи асинхронних двигунів в системі власних потреб ТЕЦ”
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналіз надійності струкиурної схеми теплоелектроцениралі потужністю 340 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020) Іпанов, Богдан Володимирович; Матеєнко, Юрій Петрович
    У даному дипломному проекті розглянута електрична станція потужнісю 340 МВт проведено техніко-економічне обгрунтування вибору структурної схеми електричної станції, у результаті якого вибрана головна схема електричних з’єднань. Зроблено розрахунок струмів короткого замикання за допомогою комп'ютерної програми "РАТОК", за результатами якого була вибрана та перевірена комутаційна апаратура електричної станції. В якості спеціального питання викладачем була задана тема: “Аналіз надійності структурної схеми ТЕЦ”.
  • ДокументВідкритий доступ
    Оцінка технічного стану пристроїв регулювання під напругою силових трансформаторів теплоелектроцентралі потужністю 980 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020) Кабула, Богдан Васильович; Бардик, Євген Іванович
    У даному дипломному проекті розглянуто питання діагностування технічного стану пристроїв регулювання напруги силових трансформаторів електричної станції потужністю 980 МВт (180+2х100+2x300 МВт): обрано головну схему електричних з'єднань, а також проведено техніко-економічне обґрунтування вибору структурної схеми станції. Виконано розрахунок струмів короткого замикання, за результатами якого проведено перевірку комутаційних апаратів та електричних апаратів на розрахунковому відгалуженні та в розподільчому пристрої напругою 110 кв. Проаналізовано умови функціонування пристроїв РПН сучасних силових трансформаторів та існуючі методи контролю технічного стану ,основні несправності і дефекти пристроїв РПН. Представлено опис основних методів оцінки технічного стану пристроїв РПН. Визначено критерії діагностики технічного стану пристроїв РПН та сформовано функції належності вхідних лінгвістичних змінних нечіткої моделі. Для визначення класу технічного стану пристроїв РПН за результатами вимірювань і випробувань побудована база правил нечіткої моделі. Протестовано моделі оцінки технічого стану пристроїв РПН силових трансформаторів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналіз маневрених можливостей енергоблоків теплоелектроцентралі потужністю 980 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020) Корнєєв, Євгеній Сергійович; Гаєвська, Ганна Миколаївна
    У даному дипломному проекті розглянута електрична станція потужнісю 980 МВт проведено техніко-економічне обгрунтування вибору структурної схеми електричної станції, у результаті якого вибрана головна схема електричних з’єднань. Зроблено розрахунок струмів короткого, за результатами якого була вибрана та перевірена комутаційна апаратура електричної станції. В якості спеціального питання викладачем була задана тема: “Аналіз маневренних можливостей енергоблоків теплоелектроцентралі”.
  • ДокументВідкритий доступ
    Дахова мережева фотоелектростанція на базі навчального корпусу № 16 КПІ імені Ігоря Сікорського
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Селезньов, Павло Олександрович; Будько, Василь Іванович
    Актуальність проблеми. Відновлювана енергетика набула великої актуальності серед споживачів, як напрям енергозабезпечення. На даний момент держава надає підтримку ВЕ за рахунок введеного «Зеленого тарифу» на електроенергію, яка виробляється на станціях, які працюють на ВДЕ. Мета і задачі дослідження. Метою є розробка проекту мережевої СЕС для корпусу 16. Задачами є: розглянути методи проектування СЕС, запропонувати схему компоновки СЕС, схему приєднання її до мережі і електричну схему, вибір обладнання, оцінити окупність СЕС, спроектувати заходи для безпечного монтажу та експлуатації СЕС.
  • ДокументВідкритий доступ
    Режими роботи електроприймачів власних потреб теплоелектроцентралі потужністю 520 МВт при змінюванні напруги і частоти
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Бабенко, Антон Юрійович; Бардик, Євген Іванович
    Електрична станція - сукупність установок, обладнання і апаратури, які використовуються безпосередньо для виробництва електричної або електричної і теплової енергії, а також необхідні для цього споруди та будівлі, розташовані на певній території. Важливим функціональним вузлом електростанції є система електропостачання власних потреб . Власні потреби електростанції - це комплекс допоміжного електричного обладнання електростанції, що забезпечує безперебійну роботу її основних агрегатів (парових котлів, турбогенераторів, ядерних реакторів або гідротурбін). До складу власних потреб електростанції входять: силова і освітлювальна електромережі станції, акумуляторні установки, аварійні джерела електроживлення, електродвигуни всіх механізмів - насосів , вентиляторів, а на найбільш поширених теплових електростанціях - також механізмів розвантаження залізничних вагонів, подачі палива, вугледробіння і пилоприготування.
  • ДокументВідкритий доступ
    Дахова фотоелектрична станція для гуртожитку №20
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Дзигуненко, Іван Олександрович; Кириленко, Володимир Михайлович
    В даному дипломному проекті виконано розрахунок мережевої фотоелектричної станції для гуртожитку №20 НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського». Перший розділ містить теоретичні відомості про розвиток фотоенергетики в Україні, оцінку сучасного енергоринку та розглянуті варіанти ФЕС для приватних будинків. Також розглянуто відомості про потенціал сонячної енергії для заданої місцевості (м. Київ, Київська обл.). В другому розділі було проведено розрахунок мережевої фотоелектричної станції. Було вибрано фотоелектричні модулі згідно заданої потужності, розраховано очікуваний виробіток електроенергії за рахунок фотоелектричних батарей, вибрано вимикачі та кабелі. В четвертому розділі проведений техніко-економічний розрахунок. В п’ятому розділі охорони праці проведений аналіз небезпечних та шкідливих факторів під час експлуатації обладнання фотоелектричної станції напругою 0,4 кВ. Також проведено огляд засобів захисту. Приділено особливу увагу пожежній безпеці.
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження впливу величини напруги електроенергетичної системи на режими роботи механізмів системи власних потреб теплоелектроцентралі потужністю 620 МВт
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Белеля, Олександр Миколайович; Денисюк, Петро Левкович
    У даному дипломному проекті розглянута електрична станція потужнісю 620 МВт (2х60+2х100+1х300 МВт): проведено техніко-економічне обгрунтування вибору структурної схеми електричної станції, у результаті якого вибрана головна схема електричних з’єднань. Зроблено розрахунок струмів короткого замикання за допомогою розрахункових кривих, за результатами була вибрана та перевірена комутаційна апаратура електричної станції. В якості спеціального питання викладачем була задана тема: “Дослідження впливу величини напруги електроенергетичної системи на режими роботи механізмів системи власних потреб”.