Бакалаврські роботи (СТЗІП)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 13 з 13
  • ДокументВідкритий доступ
    Установка для зварювання листових конструкцій з маловуглецевих сталей
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021-06) Гаращенко, Павло Валерійович; Чвертко, Євгенія Пертівна
    В даній дипломній роботі була проведена робота з розробки установки та оснасти для зварювання обичайок. В кінці виконання дипломного проекту є розробка установки для зварювання листових конструкцій з мало вуглецевих сталей. В ході розробки установки були розглянуті всі можливі технології зварювання, та вибраний максимально ефективний спосіб зварювання. Було визначено основні параметри способу зварювання. Було виконане заплановане технічне завдання. Розглянуті та вирішені основні питання охорони праці.
  • ДокументВідкритий доступ
    Установка для дослідження напружень кручення вихрострумовим методом
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022) Михайленко, Владислав Володимирович; Мінаков, Антон Сергійович
    Тема роботи: «Розробка експериментальної установки для визначення напружень кручення вихрострумовим методом» Мета роботи: Розробити установку для визначення напружень кручення вихрострумовим методом. Предмет дослідження: Використання вихрострумового дефектоскопа. Об’єкт дослідження: Цільнотянута труба Розглянута технологія дозволяє розширити діапазон досліджень вихрострумами не тільки дефекти а і зміну напружень металу. Установка дозволяє проводити дослідження використовуючи зразки з різних матеріалів та невеликим діапазоном діаметрів. Також, в цій установці при наданні напружень крутного моменту на зразок не діють поперечні навантаження на згин, що дозволяє набагато точніше робити висновки з проведених експериментів. Для надання навантаження кручення на зразки різних діаметрів, було зроблено пересувний важіль..
  • ДокументВідкритий доступ
    Устаткування для дугового зварювання з електромагнітними діями
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022) Вакуленко, Михайло Ігорович; Скачков, Ігор Олегович
    Тема роботи: «Розробка спеціалізованого пальника з електромагнітними діями » Мета роботи: Розробити спеціалізований пальник для дугового зварювання неплавким електродом з електромагнітними діями. Предмет дослідження: спеціалізований пальник для дугового зварювання з електромагнітними діями. Об’єкт дослідження: Дугове зварювання неплавким електродом жароміцних сталей. Розглянута технологія дозволяє зменшити виникнення таких дефектів: гарячі тріщини, пори. Спеціалізований пальник призначений для зварювання конструкційних матеріалів на прикладі жароміцних сталей. Дана технологія забезпечує рівномірне перемішування всіх неметалічних включень у зварювальній ванні, що забезпечує однорідність і дрібну структуру шва.
  • ДокументВідкритий доступ
    Підвищення зносостійкості роликів прокатного стану плазмовим наплавленням
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022) Кирильченко, Денис Андрійович; Чорний, Андрій Вячеславович
    Тема роботи: «Підвищення зносостійкості роликів прокатного стану плазмовим наплавленням» Мета роботи: підвищення терміну експлуатації роликів прокатного стану шляхом нанесення зносостійкого шару, плазмо-порошковим наплавленням. Предмет дослідження: використання технологій плазмо-порошкового наплавлення в сучасному машинобудуванні. Обєкт дослідження: ролики прокатного стану Враховуючи, що ролики прокатного стану працюють в жорстких умовах та зазанають значого зношування, через це потребують частої заміни. Постійна заміна роликів супроводжується значними витратами. Тому за розробленою технологією можна отримати ролик, що зможе працювати в рази довше від ролика без зміцнення. В додачу дана технологія передбачає використання більш дешевої сталі з подальшим її обробленням, що має бути вигіднішим від використання роликів з високолегованої сталі. Розглянута технологія в подальшому дає можливість покращення автоматизації процесу зміцнення роликів прокатного стану, що сприяє налагодженні серійного виробництва, зменшення ціни на деталь та її виготовлення. Записка вміщує 105 сторінок машинописного тексту, 55 рисунків, 20 таблиць, 5 додатки, 26 джерел літератури.
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналіз сучасних методів неруйнівного контролю металевих зварних конструкцій
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022) Кліщ, Роман Романович; Чвертко, Євгенія Петрівна
    Мета роботи - виконати порівняльний аналіз сучасних способів неруйнівного контролю металевих зварних конструкцій, які виробляють згідно стандартів EN 1090-1:2009, EN 1090-2:2018. Об'єкт дослідження - сучасні способи неруйнівного контролю металевих зварних конструкцій Предмет дослідження - характеристики, обмеження, практичні аспекти застосування сучасних способів неруйнівного контролю металевих зварних конструкцій. В кінці виконання дипломної роботи є приклади металевих зварних конструкцій.
  • ДокументВідкритий доступ
    Відновлення та зміцнення сільськогосподарських ножів косарок та культиваторів плазмо-порошковим наплавленням
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022) Філоненко, Дмитрій Валерійович; Смирнов, Ігор Володимирович
    Мета роботи: підвищення терміну експлуатації сільськогосподарських ножів косарок та культиваторів шляхом зміцнення їх ріжучої частини на основі дослідження особливостей використання плазмово-порошкового наплавлення. Предмет дослідження: обґрунтування технології плазмово-порошкового наплавлення сільськогосподарських ножів косарок та культиваторів. Об’єкт дослідження: сільськогосподарські ножі косарок та культиваторні лапи. Сількогосподарські ножі та культиваторні лапи під час використання піддаються абразивному зношуванню, через взаємодію з рослинами та ґрунтами. Для їх виготовлення використовують, наприклад, сталь 65Г, що є досить дорогою, важко піддається механічній обробці та ін. Для зменшення витрат на купівлю нових ножів чи лап запропоновано наплавлення зносостійкого шару, що підвищив термін їх експлуатації. Використано порошок на нікелевій основі ПГ-СР4, що дозволило зменшити ймовірності утворення холодних тріщин в процесі наплавленням зносостійкого шару, що дозволило підвищити твердість сількогосподарських деталей на 14-20%.
  • ДокументВідкритий доступ
    Дугове наплавлення антикорозійного шару в корпусі реактора ВВЕР-1000
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022) Григоращенко, Микола Іванович; Степанов, Денис Володимирович
    У вступі обґрунтовано актуальність теми, порівняння атомної енергетики з іншими способами одержання електроенергії. У першому розділі описано атомний реактор ВВЕР-1000, розглянуті складнощі у виготовлені, проблеми що виникають при експлуатації. У другому розділі розглядаємо матеріали що використовують при виготовлені корпусів. Розглянуто рекомендовані для наплавлення матеріали та їх зарубіжні аналоги. У третьому розділі виконано порівняння двох рекомендованих способів ручного дугового штучним електродом і автоматизованого стрічкою. Визначено залежності структури металу від параметрів наплавлення. У четвертому розділі наведено автомат для наплавлення, розглянуто його модулі. У п’ятому розділі розроблена технологія для наплавлення внутрішньої стінки корпусу реактора. У шостому розділі проведено аналіз можливих загроз, способів їх уникнення. У сьомому розділі виконано розрахунок економічної доцільності вибраного способу наплавлення.
  • ДокументВідкритий доступ
    Гартування обсічних крайок штампів з використанням концентрованих джерел енергії
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Горовий, Владислав Миколайович; Попіль, Юрій Станіславович
    В дипломній роботі представлений процес мікроплазмового гартування обсічних крайок прес-форм з сталі 40Х13, де в якості джерела нагріву використовується високо- концентроване джерело енергії , плазмовий струмінь, де плазмоутворюючим газом виступає воднево-киснева суміш, яка отримується з електролізно-водяного генератора. Наведені результати впливу технологічних параметрів на властивості гартованого шару.
  • ДокументВідкритий доступ
    Процес отримання сфероїдизованих порошкових матеріалів для адитивних технологій
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Волинець, Анастасія Миколаївна; Чорний, Андрій Вячеславович
    В даному дипломному проекті розглянуті проблеми, пов’язані з процесом отримання сфероїдизованих порошкових матеріалів для адитивних технологій. Проведений аналітичний огляд умов отримання сфероїдизованих порошків також матеріалів та обладнання для їх отримання. Розглянута установка для плазмового напилення та визначені параметри плазмового напилення порошкових матеріалів. В розділі з охорони праці висвітлено питання вимоги безпеки та гігієни праці, проблеми освітлюваності, шумового забруднення, інфрачервоного випромінювання, електронебезпеку, умови експлуатації балонів з газами. Рішення для індивідуального захисту робітника.
  • ДокументВідкритий доступ
    Зносостійке дугове наплавлення порошковим дротом
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Галепа, Денис Валерійович; Степанов, Денис Володимирович
    Метою дипломного проекту є вибір оптимального способу дугового наплавлення для відновлення валу редуктора. У даному дипломному проекті розроблена технологія відновлення деталей редуктора методом дугового наплавлення. Деталь, яка відновлюється виготовлена зі сталі 45 і представляє собою вал. Відновлення здійснюється дуговим наплавлення порошковим дротом, постійним струмом прямої полярності. Для забезпечення наплавлення широкої номенклатури виробів в якості обладнання були вибрані: установка для наплавлення - УД-209, наплавочний автомат - АД-231, джерело живлення – КИУ - 1201. Виконаний розрахунок режимів наплавлення та термічних циклів. Визначені оптимальні режими. Розроблена технологія наплавлення та термообробки. Розрахунок режимів наплавлення та термічного циклу показав, що сталь після наплавки схильна до утворення холодних тріщин. Тому для запобігання цього процесу був виконаний розрахунок температури попереднього підігріву, Тпід = 280°С. Розглянуті питання охорони праці та економічна ефективність відновлення профілю валів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Обладнання для плазмової сфериоїдизації порошкових матеріалів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Ільїн, Дмитро Вікторович; Мінаков, Сергій Миколайович
    Дипломний проект присвячений розробці корпусу реактору дослідницької установки для сфероїдизації металевих порошків. Проведено аналіз існуючих адитивних способів виготовлення певних конструкцій та методів отримання сфероїдизованого металевого порошку, як ключового елементу в виготовлені конструкцій. Запропоновано та спроектовано корпус реактора дослідницької установки для сфероїдизації металевих порошків. Спроектовано систему рідинного охолодження реактору та систему відкачування повітря й відпрацьованого, в процесі утворення плазми, газу. В конструкцію реактора враховано можливість його обслуговування з середини. Спроектовану рухому раму констукції. Розроблено комплекс заходів з охорони праці для запобігання надзвичайних ситуацій.
  • ДокументВідкритий доступ
    Машина для зварювання елементів корпусів з нержавіючих сталей
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Козлов, Олег Володимирович; Чвертко, Євгенія Петрівна
    Бакалаврська робота була створена для зварювання елементів корпусів з нержавіючих сталей методом точкового зварювання. Перелік використовуваних бібліографічних посилань містить джерел. Завданням даної роботи було вирішення завдань, які пов’язані з проблематикою зварювання елементів корпусів з нержавіючих сталей. Тому була підібрана та запропонована конфігурацію машини яка б мала вирішити дану проблему. Суть даної конфігурації заключається в без відходному і якісному зварюванні з мінімальною кількістю дифектів та гарним показником продуктивності. В якості установки було підібрано машину для точкового зварювання МТ2202 та регулятором та керувальним пристрієм ККС-01. Суть підбора заключався в розрахунку параметрів для підбору максимально правельних компонентів для зварюванняю Також під час роботи було розроблено необхідну конструкцію машини МТ2202 в зв’язці з керувальним пристрієм ККС-01. Розглянуто питання охорони праці.
  • ДокументВідкритий доступ
    Розробка устаткування для сфероідизації порошків в середовищі індукційної плазми
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Шульга, Ярослав Сергійович; Фомічов, Сергій Костянтинович
    Бакалаврська робота була створена для опису прототипу установки яка призначена для сфероідизації металевих порошків методом плазмової обробки. Завданням даної роботи було вирішення завдань, які пов’язані з проблематикою створення контрольованої плазмової області. Тому була запропонована специфічна конфігурація плазмотронів яка б мала вирішити дану проблему. Суть даної конфігурації заключається в розташуванні 3х плазмотронів під кутом 45◦ відносно горизонтальної осі, та під кутом 120◦ один відносно одного. В якості установки було вирішено модернізувати установку УВН Э-450 «Булат». Суть модернізації заключається в добавленні поверх ковпака зони реактора висотою 500мм та діаметром 219мм, і розмістити плазмотрони та механізм подачі порошку у верхній частині реактора. Також під час роботи було розроблено необхідну конструкцію плазмотрона та механізму дозованої подачі порошків. Розглянуто питання охорони праці.