Правова охорона об’єктів авторського права в креативних індустріях

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Креативні індустрії є на сьогодні одними з ключових рушіїв розвитку економіки, спостерігається постійне збільшення частки таких галузей економіки у ВВП розвинених країн. Креативні індустрії можуть забезпечити не тільки економічне зростання великих компаній, але й забезпечити розвиток середнього та малого бізнесу. Основною особливістю креативних індустрій є те, що в основі їх діяльності лежать об’єкти авторського права. Це зумовлює необхідність забезпечення належного рівня правової охорони таких об’єктів з огляду на їх безпосередній вплив на успішність існування тієї чи іншої креативної галузі економіки. Креативні індустрії не відстають від технологічного прогресу, у зв’язку з цим постає питання про необхідність постійної актуалізації законодавства у сфері авторського права.

Опис

Ключові слова

право інтелектуальної власності, авторське право, об’єкти авторського права, правова охорона об’єктів авторського права, креативні індустрії, intellectual property law, copyright law, copyright objects, legal protection of copyright objects, creative industries

Бібліографічний опис

Якуша, Є. С. Правова охорона об’єктів авторського права в креативних індустріях / Якуша Є. С. // Створення, охорона, захист і комерціалізація об’єктів права інтелектуальної власності : збірник матеріалів VI Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю (м. Київ, 26 квітня 2023 р.). – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023. – С. 119-122.

DOI