Інноваційне теплообмінне обладнання

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

У монографії розглянуто інноваційні конструкції теплообмінних апаратів та їхніх контактних і допоміжних елементів, розроблених науковцями й винахідниками провідних країн світу за останні два століття для використання в хімічній, харчовій, теплоенергетичній та споріднених з ними галузях промисловості. Запропоновано розгорнуті класифікації та докладно розглянуто найбільш цікаві конструкції деяких типів теплообмінників та їхніх еементів, зокрема теплообмінних апаратів «труба в трубі», теплообмінних апаратів з використанням полімерних матеріалів, теплообмінних апаратів з псевдозрідженням сипкого матеріалу, а також конструкції турбулізаторів круглих теплообмінних труб, зовнішніх знімних засобів теплообмінних труб для інтенсифікації теплообміну, теплообмінних елементів ємнісних апаратів з роторними мішалками, з’єднань теплообмінних труб з трубними решітками, фланцевих з’єднань та засобів термостабілізації контактних елементів. Для фахівців хімічного апарато- та машинобудування і споріднених галузей виробництва, а також викладачів, аспірантів і студентів закладів вищої освіти.

Опис

Ключові слова

хімічна технологія, теплообмінне обладнання, конструкція, інновації, chemical technology, heat exchange equipment, design, innovations

Бібліографічний опис

Мікульонок, І. О. Інноваційне теплообмінне обладнання [Електронний ресурс] : монографія / І. О. Мікульонок ; КПІ ім. Ігоря Сікорського. – Електронні текстові данні (1 файл: 3,22 Мбайт). – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023. – 142 c. – Назва з екрана.

DOI