Механіка гіроскопічних систем: науково-технічний збірник, Вип. 46

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • ДокументВідкритий доступ
    Метод інформаційної технології розрахунку вузлових навантажень при аналізі напруженодеформованого стану моделі крила літака траспортної категорії
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Борисов, В. В.
    У статті описаний метод інформаційної технології моделювання розподілених аеродинамічних сил у вигляді навантажень, прикладених до вузлів скінченно-елементної моделі кесону крила. Величини вузлових навантажень визначаються на підставі значень складових інтегральних сил та моментів, які прикладені у відповідних перерізах кесону крила. Запропонована технологія забезпечує моделювання симетричних випадків навантаження конструкції. Вона реалізована засобами об'єктно-орієнтованої системи керування проектними даними "SPACE". Показано, що використаний алгоритм розрахунку забезпечує хорошу збіжність епюр розподілу навантажень із вихідними розрахунковими епюрами.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційне забезпечення створення механізму скидання квадрокоптера спеціального призначення
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Радченко, С. В.; Конотоп, Д. І.
    За допомогою програм 3D проектування та моделювання моделі було створено скидальний механізм для квадрокоптера спеціального призначення. Метою роботи була розробка механізму скидання для квадрокоптера який поєднає в собі простоту, широкі можливості до модернізації, легкість обслуговування, доволі значну вагу корисного навантаження та що саме головне низьку вартість виготовлення установки та її універсальність.