Одержання й властивості сорбентів із рослинних відходів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Досліджено процес одержання лігноцелюлозних сорбентів зі шкаралупи кісточок абрикосу методом окисноорганосольвентного модифікування. Вивчено вплив концентрації пероксиду водню та тривалості процесу на вихід та структурно-сорбційні властивості одержаних матеріалів. Встановлено, що використання пероксиду водню в процесі модифікування шкаралупи кісточок абрикосу дозволяє зменшити вміст лігніну у кінцевих лігноцелюлозних продуктах. Досліджено закономірності вилучення осно́вних і кислотних барвників з водних розчинів одержаними сорбентами.

Опис

Ключові слова

лігноцелюлоза, окисно-органосольвентне модифікування, сорбенти, органічний барвник

Бібліографічний опис

Мукало, Є. О. Одержання й властивості сорбентів із рослинних відходів / Мукало Є. О., Галиш В. В. // Вісник НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського». Серія «Хімічна інженерія, екологія та ресурсозбереження». – 2017. – № 1 (16). – С. 90-96. – Бібліогр.: 12 назв.