Частотні характеристики електричних машин зі всипними обмотками при тепловологому старінні

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Таврійський державнийагротехнологічний університетім. Д. Моторного

Анотація

Експлуатація електричних машин з пошкодженнями в силовому електричному ланцюзі статора двигуна призводить до асиметрії заряду фазного струму двигуна, збільшення втрат нагріву в окремих фазах, виникнення змінних складових електромагнітного моменту і споживаної потужності. Обмотка статора електродвигуна складається з декількох статорних стрижнів і лобових частин. Завдяки складній структурі обмотки і сталевому сердечнику загасання і спотворення імпульсу, що передається через обмотку, є складними і залежними від частоти. Аналіз, представлений у цій главі, може бути застосований до інших обертових машин, таких як двигуни низької напруги. В даній статті представлено аналіз частотних характеристик низьковольтних електричних машин зі всипними обмотками з урахуванням процесів послідовної руйнації ізоляційної конструкції впливом тепло-вологих циклів. Показано, що частотні характеристики можуть бути узагальненим параметром стану ізоляції в умовах періодичного відстеження якості ізоляції при регламентних ревізіях. Доведено, що частотні характеристики, які зняті в режимах холостого ходу та короткого замикання мають діагностичні ознаки рівня руйнації ізоляції при зволоженні, які полягають в зміщенні екстремумів характеристик в область більш низьких частот, а також зменшення площі під кривою між мінімальними і максимальними екстремумами характеристики.

Опис

Ключові слова

високочастотні процеси, високочастотний, вхідний опір, електричні машини зі всипними обмотками, ємність, high-frequency processes, high-frequency, input impedance, electric machines with mush-wound windings, capacitance

Бібліографічний опис

Чумак, В. В. Частотні характеристики електричних машин зі всипними обмотками при тепловологому старінні / В. В. Чумак, Є. А. Монахов, О. В. Вишневський, А. С. Стулішенко // Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2019. - Вип. 9, Т. 1. - С. 1-9.

Зібрання