Синтезатор з дистанційним керуванням

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Була поставлена задача розробити синтезатор з дистанційним керуванням з аспектом модульності. Синтезатор повинен був вирішити проблему балансу між потужністю та зручністю хардверних рішень та гнучкістю віртуальних. А також бути портативним. В ході роботи розроблено проєкт, під назвою "Гомін", що представляє собою унікальний інструмент для саунд-дизайну, створення та продюсування музичних композицій. Проєкт розроблено з використанням мов програмування C++ та JUCE та включає чотири аудіо-плагіни (синтезатор, реверберація, хорус, ділей), які працюють як standalone і VST3 плагіни. В межах проєкту плагіни використовуються у якості модулів на базі Raspberry Pi 4. Дистанційне керування реалізовано за допомогою серверного веб-інтерфейсу. Проєкт розширює свої можливості в галузі гітарних ефектів, лайв виступів та обробки вокалу, а також знаходить застосування в продюсуванні відео-контенту. Відзначається портативністю та гнучкістю. "Гомін" виступає як універсальний інструмент для звукового творчості, який немає аналогів. Майбутні плани передбачають розширення функціональності, введення власної системи стандартів та можливий перехід до власного апаратного забезпечення.

Опис

Ключові слова

аудіо бази даних, аудіо інтерфейси користувача, частотна модуляція, синтез сигналів, генератори сигналів, фільтри, осцилятори, акустична інженерія, акустичні застосунки, акустичні хвилі, музика, обробка акустичних сигналів, реверберація, ділей, хорус, фленджер, звукові ефекти, Audio databases, frequency modulation, signal synthesis, signal generators, filters, oscillators, acoustical engineering, acoustic applications, acoustic waves, music, acoustic signal processing, reverberation, delay, chorus, flanger, sound effects

Бібліографічний опис

Іващенко, І. А. Синтезатор з дистанційним керуванням : магістерська дис. : 171 Електроніка / Іващенко Ілля Андрійович. - Київ, 2024. - 114 с.

DOI