2024
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд 2024 за Автор "Демчук, С. А."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Відкритий доступ Релігійні смаки: яйця по-гугенотськи та «протестантські» гастрономічні новації(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Демчук, С. А.Глибинні перетворення ранньомодерного періоду стимулювали зміни в гастрономічній культурі. Якщо Великі географічні відкриття привнесли нові продукти, то Реформація спонукала переглянути дієтарні обмеження, вжиток елітарних продуктів на кшталт дичини, прянощів і спецій та на-віть практику іменування страв. Ця стаття сфокусована на аналізі трьох аспектів змін: структури кулінарних книг, назвотвору страв і використан-ня кулінарної книги для політичної пропаганди у Франції й Англії.