Бакалаврські роботи (КББЕ)
Постійне посилання зібрання
У зібранні розміщено бакалаврські проекти (роботи) на здобуття ступеня бакалавра.
Переглянути
Перегляд Бакалаврські роботи (КББЕ) за Ключові слова "medusomyces gisevii"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Відкритий доступ Технологія ферментованого напою Комбуча з використанням асоціації мікроорганізмів SCOBY. Дільниця культивування(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Клеймьонова, Ірина Геннадіївна; Маринченко, Лоліта ВікторівнаПояснювальна записка: 65 с., 3 рис., 8 табл., 39 посилань. Метою дипломного проєкту є розробка технології отримання ферментованого напою Комбуча з використанням асоціації мікроорганізмів SCOBY (Symbiotic culture of bacteria and yeast). Як сировину обрано суміш чорного та зеленого чаю, цукор та воду, а як біологічний агент – консорціум мікроорганізмів Medusomyces gisevii (SCOBY). Результати аналізу існуючих на цей час технологій отримання ферментованих напоїв та дослідження невеликої кількості підприємств, що займаються розробкою даної продукції в Україні, а також обґрунтування користі отриманого продукту для організму людини, свідчать про актуальність проєктування технології отримання ферментованого напою Комбуча для розширення кількості та асортименту таких напоїв. Було обґрунтовано вибір технологічної схеми, охарактеризовано сировину, біологічний агент, наведено та описано схему перебігу біохімічних реакцій процесу, розраховано матеріальний баланс. Підібрано та розраховано основний апарат виробництва – циліндро-конічний бродильний апарат, об’ємом 1500 дм3 . Розроблено технологічну та апаратурну схему отримання ферментованого напою Комбуча. Виконано креслення ЦКБА.