Навчально-методичні матеріали (АСОІУ)

Постійне посилання зібрання

У зібранні розміщено підручники, навчальні посібники, практикуми, матеріали до курсів лекцій, програми дисциплін, авторами або укладачами яких є науково-педагогічні працівники кафедри.

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 11 з 11
  • ДокументВідкритий доступ
    Навчальний посібник з дисципліни «Теорія ймовірностей, імовірнісні процеси та математична статистика». Курс лекцій. Частина 1
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Павлов, Олександр Анатолійович; Гавриленко, Олена Валеріївна; Рибачук, Людмила Віталіївна
    Навчальний посібник призначений для студентів спеціальності 126 «Інформаційні системи та технології» кафедри автоматизованих систем обробки інформації і управління всіх форм навчання. У посібнику наведено систематизоване викладення багатьох основних відомостей з теорії ймовірностей, імовірнісних процесів та математичної статистики з орієнтацією на поглиблене вивчення вказаної дисципліни студентами технічних спеціальностей. Метою авторів було з одного боку закласти фундамент для можливості в майбутньому ознайомлення з сучасною ймовірнісною літературою (аксіоматичний підхід до викладення теорії ймовірностей, строге доведення результатів тощо), а з іншого боку дати більш менш широкий набір результатів для їх застосування в інженерній практиці.
  • ДокументВідкритий доступ
    Методичні вказівки до виконання дипломного проєкту першого (бакалаврського) рівня вищої освіти
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020) Жураковська, Оксана Сергіївна; Сперкач, Майя Олегівна; Ліщук, Катерина Ігорівна
    Методичні вказівки призначені для виконання дипломного проєкту першого (бакалаврського) рівня вищої освіти студентами спеціальності 126 «Інформаційні системи та технології» усіх форм навчання.
  • ДокументВідкритий доступ
    Теорія прийняття рішень. Комп'ютерний практикум
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020) Жураковська, Оксана Сергіївна
    Навчальний посібник призначений для підготовки та виконання комп’ютерних практикумів з дисциплін «Теорія прийняття рішень», «Математична економіка та моделі прийняття рішень в інформаційно-управляючих системах» та «Інформаційні технології підтримки прийняття рішень» студентами спеціальностей126«Інформаційні системи та технології» та 121 «Інженерія програмного забезпечення» усіх форм навчання. Посібник до кожного комп’ютерного практикуму містить тему, мету, короткі теоретичні відомості, завдання та варіанти завдань, а також контрольні питання. Посібник допоможе закріпити теоретичні знання в області моделей та методів прийняття рішень та набути практичних навичок у вирішенні практичних задач прийняття рішень та застосуванні методів підтримки прийняття рішень на практиці.
  • ДокументВідкритий доступ
    Теорія прийняття рішень
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020) Жураковська, Оксана Сергіївна
    В навчальному посібнику наведено моделі та методи теорії прийняття рішень. Описано процес прийняття рішень, принципи побудови систем підтримки прийняття рішень. Велику увагу приділено сучасним методам багатокритеріальної оптимізації. Навчальний посібник призначений для теоретичної підготовки та самостійної роботи студентів спеціальностей 126 «Інформаційні системи та технології» та 121 «Інженерія програмного забезпечення» усіх форм навчання.
  • ДокументВідкритий доступ
    Навчальний посібник з дисципліни «Дискретна математика». Частина 1
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020) Гавриленко, Олена Валеріївна; Клименко, Олена Миколаївна; Рибачук, Людмила Віталіївна
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження операцій. Вступ до дискретного програмування. Практикум
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Жданова, Олена Григорівна; Попенко, Володимир Дмитрович; Сперкач, Майя Олегівна
    В навчальному посібнику викладено вступ до дискретного програмування. Наведена класифікація задач дискретного програмування - поширеного на практиці класу задач математичного програмування. Розглянуті умови реальних ситуацій, що приводять до дискретних моделей. Наведені математичні моделі багатьох поширених на практиці проблемних ситуацій, що приводять до оптимізаційних дискретних моделей. Практикум містить завдання для модульної контрольної роботи та самостійної роботи, які розбиті на категорії з огляду на їх складність. Навчальний посібник призначений для студентів спеціальності «Інформаційні системи та технології» та для тих, хто вивчає навчальну дисципліну «Дослідження операцій».
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження операцій. Побудова економіко-математичних моделей. Практикум
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Жданова, Олена Григорівна; Попенко, Володимир Дмитрович; Сперкач, Майя Олегівна
    Практикум присвячений одному з основних етапів дослідження операцій - складанню економіко-математичних моделей проблемних ситуацій. Розглянуті питання, які повинні бути вирішені в процесі побудови математичної моделі. Посібник містить опис багатьох поширених на практиці проблемних ситуацій, що приводять до оптимізаційних моделей різних класів задач математичного програмування. На багатьох прикладах показано особливості побудови оптимізаційних моделей. Посібник містить завдання для самостійної роботи, які розбиті на категорії з огляду на їх складність. Посібник призначений для студентів спеціальності «Інформаційні системи та технології» та для тих, хто вивчає навчальну дисципліну «Дослідження операцій».
  • ДокументОбмежений
    Системний аналіз
    (2012) Гриша, О. В.; Муха, І. П.; Родичева, О. С.; Інформатики та обчислювальної технiки; НТУУ «КПІ»
    В методичних вказівках комп’ютерного практикуму наведений тематичний план дисципліни, теоретичні та практичні настанови до виконання, тематика комп’ютерного практикуму, завдання, список літератури, контрольні питання.
  • ДокументОбмежений
    «Управління ІТ-проектами», «Менеджмент проектів ПЗ» та «Проектний менеджмент»
    (2012) Гриша, О. В.; Інформатики та обчислювальної технiки; НТУУ «КПІ»
    В методичних вказівках до комп’ютерного практикуму наведений тематичний план дисципліни, теоретичні та практичні настанови до виконання, тематика комп’ютерного практикуму, завдання, список літератури, контрольні питання.