Skip navigation
Please use this identifier to cite or link to this item: https://ela.kpi.ua/handle/123456789/21590
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorКігель, Наталія Федорівнаuk
dc.contributor.authorРижкова, Таїсія Миколаївна-
dc.date.accessioned2018-01-18T10:33:08Z-
dc.date.available2018-01-18T10:33:08Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationРижкова, Т. М. Розробка наукових основ ефективного використання козиного молока в біотехнологіях ферментованих білкових продуктів : дис. … д-ра техн. наук. : 03.00.20 – біотехнологія / Рижкова Таїсія Миколаївна. – Київ, 2017. – 453 с.uk
dc.identifier.urihttps://ela.kpi.ua/handle/123456789/21590-
dc.descriptionРобота виконана на кафедрі технології переробки і стандартизації продукції тваринництва Харьківської державної зооветеринарної академії МОН України.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectмолоко козинеuk
dc.subjectзакваскаuk
dc.subjectсир кисломолочнийuk
dc.subjectтехнологіяuk
dc.subjectякістьuk
dc.subjectстандартuk
dc.subjectферментовані білкові продуктиuk
dc.subjectgoat milken
dc.subjectleavenen
dc.subjectcheeseen
dc.subjectmilken
dc.subjecttechnologyen
dc.subjectqualityen
dc.subjectstandarden
dc.subjectfermented protein productsen
dc.subjectмолоко козьеru
dc.subjectзакваскаru
dc.subjectсырru
dc.subjectтворогru
dc.subjectбиотехнологияru
dc.subjectкачествоru
dc.subjectстандартru
dc.subjectферментированные белковые продуктыru
dc.titleРозробка наукових основ ефективного використання козиного молока в біотехнологіях ферментованих білкових продуктівuk
dc.typeThesis Doctoraluk
dc.format.page453 с.uk
dc.publisher.placeКиївuk
dc.subject.udc602.4:[637.35:636.39](043.3)uk
dc.description.abstractukДисертація присвячена розробці відсутніх, до цього часу, інноваційних технологій з виробництва ферментованих продуктів із козиного молока: сичужних сирів та сиру кисломолочного. Обґрунтовано вибір оптимальних параметрів процесу їх виробництва, розроблені нормативні документи (ДСТУ та ТУ) на козине молоко, що заготовлюється та на продукти його переробки. Підібрані симбіотичні комбінацій сполучення заквашувальних культур, що зменшують присмак і запах жиро-поту кіз у ферментованих молочних продуктах з козиного молока. Доведена доцільність використання водних розчинів органічних кислот (аскорбінової, лимонної та сумішей із них), що підвищують щільність молочних згустків з козиного молока, попереджають утворення понад нормативних втрат їх складових частин з сироваткою; біопрепаратів «СПХ» в сироварінні для регулювання термінів визрівання козиних сичужних сирів.uk
Appears in Collections:Дисертації (вільний доступ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
diss_Ryzhkova.pdf8.43 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.