Бакалаврські роботи (БМК)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 94
  • ДокументВідкритий доступ
    Користувацький інтерфейс мобільного додатку охорони здоров'я
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Слюсарев, Дмитро Дмитрович; Корнієнко, Галина Альбертівна
    Актуальність теми. Актуальність роботи полягає в чотирьох основних аспектах. Цифровізація медицини, адже з розвитком технологій все більше аспектів життя переходять в цифровий формат для покращення доступності та ефективності. Зменшення витрат на медичні послуги, адже цифрові медичні послуги виключають необхідність фізичної присутності пацієнта в лікарні, нівелюючи супутні трати. Підвищення ефективності медицини, адже пацієнти будуть мати можливість швидко, ефективно, та зручно звертатися по медичну допомогу. Метою роботи є створення прототипу користувацького інтерфейсу додатку охорони здоров’я для покращення його ефективності.
  • ДокументВідкритий доступ
    Частотно-часовий аналіз біомедичних сигналів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Станіславський, Юрій Владиславович; Зеленський, Кирило Харитонович
    Актуальність теми. Загальною тенденцією сучасного етапу розвитку методів та інструментальних засобів вимірювання і опрацювання біосигналів є підвищення достовірності та оперативності результатів дослідження. Частотно-часовий аналіз біомедичних сигналів є одним з основних підходів, що дозволяє отримати детальне уявлення про зміни в часі та частотному домені цих сигналів. Він використовується для виявлення характерних особливостей сигналу, які можуть містити важливу інформацію про функціональний стан органів та систем організму. Мета і завдання роботи. Метою даної дипломної роботи є виявлення, обґрунтування та програмна реалізація найефективніших методів аналізу сигналів електроенцефалографії
  • ДокументВідкритий доступ
    Сайт фармацевтичної компанії
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Тулупов, Гліб Михайлович; Лісневський, Ростислав Вікторович
    Актуальність теми. Оскільки сучасний світ висуває вимоги до підприємств, включаючи фармацевтичну галузь, мати присутність в Інтернеті. Очікується, що сайт буде корисним інструментом для фармацевтичних компаній. Особливо актуальним та корисним він може бути для нових компаній які тільки з’вилися на ринку і ще не мають великої різноманітность продукції та великої клієнтської бази. Мета і завдання роботи. Метою роботи є створення сайту фармацевтичної компанії.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційна система застосування методології бенчмаркінгу в медичних закладах
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Суліма, Михайло Костянтинович; Павлов, Володимир Анатолійович
    Актуальність теми дипломної роботи. Актуальність теми дипломної роботи полягає у важливості впровадження сучасних інформаційних технологій та удосконалення процесів у сфері медичного обслуговування. За останні роки медичні заклади стикаються зі зростаючими вимогами щодо якості надання медичних послуг, ефективності роботи та оптимізації витрат. У такому контексті виникає потреба в розробці та впровадженні інформаційних систем, які допомагатимуть вирішувати ці завдання. Дослідження та розробка інформаційної системи з використанням методології в медичних закладах має практичне значення, оскільки може стати основою для впровадження нових підходів до управління медичними закладами, вдосконалення їх роботи та покращення якості надання медичних послуг. Вихідні данні. База даних записів, сайт. Мета і завдання роботи. Метою роботи є розробка інформаційна система застосування методології бенчмаркінгу в медичних закладах.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмний додаток для вибору захисного одягу медичних сестер у лікарні
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Чабан, Софія Олександрівна; Давидович, Ілля Вікторович
    Актуальність теми. Некоректний вибір захисного одягу для медсестер при роботі з хворими пацієнтами може значно підвищити ризики зараження медичного персоналу. Актуальність роботи полягає в необхідності розробки програмного застосунку, що автоматично обирає правильний захисний одяг для медсестри, залежно від діагнозу пацієнта, якому необхідна допомога. Мета і завдання роботи. Мета дипломної роботи полягає в автоматизації вибору захисного медичного одягу, проектуванні й розробці програмного додатку, бази даних для нього а також графічного інтерфейсу, що вирішують проблему вибору захисного одягу медичних сестер у лікарні шляхом автоматизації цього вибору.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційна система обліку об’єктів цивільного захисту медичного закладу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Шульгін, Арсеній Владиславович; Тачиніна, Олена Миколаївна
    Актуальність теми. Тема є актуальною, оскільки забезпечує ефективне керування та координацію медичними ресурсами та безпеку населення в умовах надзвичайних ситуацій. Метою роботи є розробка інформаційної системи ефективного обліку об'єктів цивільного захисту в медичних закладах під час воєнного стану для забезпечення безперебійної роботи, координації дій та оптимального розподілу ресурсів підвищеного рівня безпеки.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інтерактивний додаток до прогнозування захворюваності COVID-19 на основі даних про вакцинацію
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Шлапак, Милана Ігорівна; Давидович, Ілля Вікторович
    Актуальність теми. Актуальність теми "Інтерактивний додаток для прогнозування COVID-19 на основі даних про вакцинацію" полягає в тому, що вона пропонує спосіб зробити прогнозування COVID-19 більш доступним та для користувачів, а також прогнозує з урахуванням даних щодо вакцинації. Крім того, інтерактивний додаток можна використовувати для вивчення різних сценаріїв прогнозування і для того, щоб побачити, як зміни в даних можуть вплинути на прогнози. Мета і завдання роботи. Метою роботи є розробка інтерактивного додатку, який здатний прогнозувати захворюваність на COVID-19 з урахуванням даних щодо вакцинації. Основна ціль полягає у створенні інструменту, який надасть користувачам зручну та доступну інформацію про тенденції поширення хвороби.
  • ДокументВідкритий доступ
    Кросплатформний додаток для спостереження хронічно-хворих пацієнтів з використанням телемедичних технологій
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Шкребтан, Владислав Олегович; Аверьянова, Ольга Анатоліївна
    Актуальність роботи. На сьогодення, телемедичні додатки є найкращим варіантом встановлення дистанційного зв’язку між пацієнтами та лікарями, і використовуються в нашій країні вже певний час. Довівши свою ефективність та актуальність з часом, можна визначити список можливостей таких додатків: - Доступність та зручність – так як додаток кросплафтормний, він підтримує безліч операційних систем (Windows, Linux, MacOS); - Віддалений доступ до медичної допомоги – додаток дозволяє пацієнтам отримувати медичну допомогу віддалено, незалежно від їх місцезнаходження. Особливо важливим це є для хронічно-хворих пацієнтів, які потребують постійного моніторингу та лікування; - Збереження часу та затрат – такий додаток дозволяє уникнути необхідності у постійних візитах до лікарні або поліклініки, що зберігає як час так і гроші для пацієнтів. Мета і завдання роботи. Метою дипломної роботи є полегшення комунікації хронічно-хворих пацієнтів з лікарями використовуючи зручний кросплатформний додаток з використанням телемедичних технологій.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система класифікації знімків комп'ютерної томографії здорових легень і хворих на COVID-19
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Шкепаст, Марко Вадимович; Настенко, Євген Арнольдович
    Актуальність теми. Тема «Система класифікації знімків комп'ютерної томографії здорових легень і хворих на COVID-19» продовжує залишатися надзвичайно актуальною та важливою в контексті медичних досліджень. COVID-19, вірусне захворювання, що порушує функцію дихальної системи, може призвести до серйозних ускладнень та летальних наслідків. Враховуючи це, розробка точної та ефективної системи класифікації знімків, отриманих за допомогою комп'ютерної томографії, є надзвичайно важливим завданням для медичної спільноти. Мета і завдання роботи. Метою даної роботи є реалізація нейронної мережі для вирішення складної задачі класифікації знімків комп'ютерної томографії з метою полегшення процесу діагностики COVID-19. Оскільки COVID-19 є серйозним захворюванням легень, його рання та точна діагностика є вирішальною для успішного лікування та контролю поширення хвороби.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модель оцінки рівня когнітивного навантаження на основі фізіологічних та фізичних факторів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Черних, Максим Андрійович; Городецька, Олена Костянтинівна
    Актуальність теми. Оцінка рівня когнітивного навантаження є дуже важливим показником для працездатності людини та її здоров’я загалом. Працівники спецслужб, критичної інфраструктури, лабораторій, хірурги та їх асистенти повинні приймати миттєві та раціональні рішення. У випадку підвищення рівня когнітивного навантаження ефективність та відсоток помилки у роботі зростає, що може призвести до негативних та небезпечних наслідків. Метою є розробка автоматичного визначення когнітивного навантаження шляхом відбору найкращого методу оцінки рівня когнітивного навантаження за допомогою порівняння алгоритмів класифікації та створення моделі для оцінки рівня когнітивного навантаження.
  • ДокументВідкритий доступ
    Мобільний додаток для класифікації зображень легень на здорові та хворі на туберкульоз
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Сердеченко, Іван Сергійович; Коваленко, Олександр Сергійович
    Метою роботи є покращення послуг за допомогою мобільного додатку для класифікації зображень легень на здорові та хворі на туберкульоз. Такий додаток надасть можливість швидкого та точного виявлення туберкульозу, що сприятиме ранньому діагностуванню та ефективному контролю цієї небезпечної хвороби.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційна система аналізу та корегування рівня цукру при цукровому діабету
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Пріменко, Денис Юрійович; Лісневський, Ростислав Валерійович
    Актуальність теми. Актуальність роботи, в зв’язку з пандемією, люди мають більший шанс захворіти при відвідинах лікарем. При цукровому діабеті дуже важливо постійно відслідковувати рівень глюкози в крові. Та отримувати вчасні рекомендації та допомогу від лікаря. Метою є проектування та реалізації системи для організації аналізу та комунікації аналізів між пацієнтом та лікарем в умовах дистанційного спілкування з функціоналом, таким як: внесення аналізів пацієнтом(рівень глюкози та артеріальний тиск), надання рекомендацій щодо вправ та дієти для пацієнта, можливість зв’язатися з лікарем, при поганих аналізах виклик швидкої допомоги.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система пошуку фрактур кісток за зображеннями комп'ютерної томографії
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Брюховецький, Михайло Вікторович; Матвійчук, Олександр Вадимович
    Актуальність теми. Завдяки постійному розвитку технологій, комп'ютерна томографія стала потужним інструментом для отримання детальних зображень кісток. Проте, визначення фрактур на цих зображеннях може бути складним завданням для лікарів, особливо при великій кількості даних. Розробка системи пошуку фрактур кісток, яка заснована на аналізі зображень КТ за допомогою нейромереж та комп'ютерного зору, може значно покращити точність та ефективність діагностики, допомагаючи лікарям вчасно виявляти та локалізувати фрактури. Метою є створення системи для покращення точності та швидкості виявлення фрактур кісток, що допоможе лікарям у ранньому діагностуванні та локалізації ушкоджень.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмний застосунок прогнозування вартості лікування серцево- судинних захворювань з використанням згорткової нейроної мережі
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Благий, Дмитро Гел`єнович; Добровська, Людмила Миколаївна
    Актуальність теми. Прогнозування вартості лікування серцево-судинних захворювань стає все більш актуальною темою у сфері охорони здоров’я. Адже вартість лікування таких захворювань може бути значим. Прогнозування цін на лікування допоможе оцінити фінансові навантаження, які можуть покластися на пацієнта, а також всім організаціям охорони здоров'я ефективніше планувати і розподіляти ресурси. Мета і завдання роботи. Метою роботи є створення програмного застосунку за допомогою машинного навчання в якому буде розраховано вартість лікування пацієнта з серцево-судинним захворюванням.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система класифікації знімків комп'ютерної томографії здорових легень і хворих на пневмонію
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Юхимюк, Роман Юрійович; Настенко, Євген Арнольдович
    Актуальність теми полягає в швидкому та точному визначенні характеру знімків комп'ютерної томографії, що допомагає медичному персоналу ефективно діагностувати та лікувати пневмонію. Мета і завдання роботи. Метою роботи є створення класифікатора знімків комп’ютерної томографії, який виявлятиме чи здорові легені чи з пневмонією.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційна система обліку та аналізу порушень, виявлених службою охорони праці медичного закладу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Коваленко, Жанна Романівна; Тачиніна, Олена Миколаївна
    Актуальність теми. Актуальність роботи полягає у тому, що правильно розроблена та впроваджена інформаційна система обліку та аналізу порушень може покращити безпеку праці і зменшити ризики для працівників медичних закладів. Вона дозволяє збирати, систематизувати та аналізувати дані про порушення, що допомагає виявляти тенденції, вдосконалювати процеси охорони праці і приймати обґрунтовані рішення для покращення безпеки працівників і пацієнтів. Мета і завдання роботи. Метою роботи є створення та впровадження інформаційної системи обліку та аналізу порушень, виявлених службою охорони праці в медичному закладі. А також покращення ефективності та точності обліку та аналізу порушень, виявлених службою охорони праці медичного закладу, що сприятиме поліпшенню безпеки працівників та пацієнтів та забезпеченню відповідності нормативним вимогам у сфері охорони праці
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмний застосунок для пошуку тандемних повторів в амінокислотних послідовностях
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Горб, Олександр Павлович; Кисляк, Сергій Володимирович
    Актуальність теми. Пошук повторів у амінокислотних послідовностях є важливим етапом в багатьох біоінформатичних дослідженнях та має безліч застосувань в наукових, медичних та промислових сферах. Актуальність цієї роботи полягає в тому, що дослідження в даній області дозволяють: - розуміти природу та функції повторів у білкових послідовностях, що є важливим з точки зору визначення структури та функції; - розробляти та застосовувати нові методи та алгоритми для пошуку повторів, що забезпечує покращення точності та швидкості обробки даних; - використовувати дані про повтори для вирішення багатьох біологічних проблем, таких як класифікація білків, реконструкція їхньої еволюційної історії та прогнозування їхніх властивостей. Мета і завдання роботи. Метою роботи є створення програмного застосунку для пошуку тандемних повторів у амінокислотних послідовностях
  • ДокументВідкритий доступ
    Класифікація медичних зображень УЗД печінки за допомогою штучної нейронної мережі
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Акерман, Дмитро Олегович; Сердаковський, Віталій Сергійович
    Актуальність теми. З ростом застосування медичних зображень у клінічній практиці з'являється потреба у швидкій та точній класифікації зображень печінки за допомогою нейронних мереж. Це дозволить покращити діагностику та прийняття рішень щодо лікування. Мета і завдання роботи. Метою даної роботи є розробка та навчання штучної нейронної мережі для класифікації медичних зображень УЗД печінки з метою покращення діагностики хвороб печінки. Використані методи. Мова програмування Python, програмне середовище PyCharm, безкоштовні бібліотеки для аналізу даних та оптимізації коду NumPy, Pywavelets, Keras, OpenCV, TensortFlow
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмний застосунок для контролю пацієнтом лікувального раціону
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Кравчук, Олена Анатоліївна; Бовсуновська, Катерина Сергіївна
    Актуальність теми. Лікувальна дієта – це один з найбільш важливих факторів у процесі лікування, що допомагає полегшити стан пацієнта і підтримувати функції травної системи. Даний програмний застосунок буде зручним та зрозумілим джерелом інформації про режим харчування та ведення статистики про спожиті продукти. Мета і завдання роботи. Метою роботи є допомоги людям у підтримці їхнього здоров'я та поліпшенні якості життя за допомогою програмного застосунку для контролю лікувального раціону пацієнтом.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система аналізу біологічних сигналів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Кулаківський, Станіслав Максимович; Настенко, Євген Арнольдович
    Актуальність теми. Актуальною тема є з причини стрімкого розвитку медицини й зростанню потребності аналізу біологічних сигналів. Мета і завдання роботи. Метою роботи є використання якісних даних для розшифрування біологічних сигналів