Технологія пошуку сумнівних записів при створенні єдиного реєстру ідентифікації фізичних осіб України

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Institute of Special Communication and Information Protection of National Technical University of Ukraine “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute”

Анотація

Одним з найефективніших рішень для захисту персональних даних при побудові Єдиного реєстру ідентифікації фізичних осіб є спільне використання наскрізного ідентифікатора та хеш-кодів, які генеруються з комбінацій персональних даних за допомогою односторонніх хеш-функцій. Це пов’язано з тим, що етап створення єдиного реєстру ідентифікації фізичних осіб не передбачає використання відкритих персональних даних і тому на сервері не дозволяється зберігати персональні дані та допускається лише використання унікальних ідентифікаторів і хеш-кодів. Відповідно до принципів створення вищевказаного реєстру, проаналізовані та використані для генерування хеш-кодів п’ять обов’язкових та п’ятнадцять опціональних типів персональних даних, які зберігаються в реєстрі, а також можливі комбінації полів персональних даних (в роботі використано десять різних комбінацій персональних даних), побудованих на зазначених типах. Розроблено технологію наскрізної ідентифікації особи, яка має можливість відслідковувати помилки в полях з персональними даними при введенні нових даних та при шуканні в реєстрі. Для оцінки запропонованої технології відібрано 100 000 модельованих осіб з випадковими помилками в відповідних полях, що зберігають персональні дані. Ці помилки випадковим чином поміщені в поля бази даних створюваного реєстру, які зберігають персональні дані обов’язкового та опціональних типів. Працездатність запропонованої технології також перевірено шляхом реєстрації нових осіб у реєстрі. Запропонована технологія має високу толерантність до помилок і може правильно ідентифікувати та асоціювати особу, навіть з помилками в декількох полях з персональними даними. Правильні персональні дані, особливо в полях бази даних з персональними даними обов’язкового типу, мають вирішальне значення для уникнення помилкових записів в створюваному реєстрі. У контексті одностороннього хеш-перетворення сумнівний запис з персональними даними може бути ідентифікований шляхом застосування операторів теорії множин на основі хеш-кодів, розрахованих відповідно до визначених комбінацій персональних даних.

Опис

Ключові слова

точність даних, персональні дані, приватність, наскрізний ідентифікатор, реєстр, конфіденційність, data accuracy, personal data, privacy, end-to-end identifier, registry, confidentiality

Бібліографічний опис

Дорогий, Я. Технологія пошуку сумнівних записів при створенні єдиного реєстру ідентифікації фізичних осіб України / Ярослав Дорогий // Information Technology and Security. – 2019. – Vol. 7, Iss. 2 (13). – Pp. 114–125. – Bibliogr.: 13 ref.