Руйнування гірських порід і промислова сейсміка

Анотація

Розглянуто комплекс питань з виконання вибухових робіт на кар'єрах. Наведено відомості про сучасні промислові вибухові речовини і засоби підривання, умови їх використання. Дано опис сучасних способів і методів ведення вибухових робіт на кар'єрах при миттєвому та короткосповільненому підриванні, наведено методику та приклади розрахунку вибухових мереж, параметрів подовжених і зосереджених зарядів розпушення та викидання, викладено питання організації, механізації та безпечного ведення вибухових робіт. Наведено інформацію про сейсмобезпеку на кар’єрах. Підручник призначений для студентів вищих навчальних закладів гірничих спеціальностей, може бути використаний при підготовці фахівців з вибухової справи та підривників.

Опис

Ключові слова

вибухові роботи, промислова сейсміка, заряд, вибухова речовина, засоби підривання, електродетонатор, короткосповільнене підривання, патрон-бойовик

Бібліографічний опис

Руйнування гірських порід і промислова сейсміка [Електронний ресурс] : навчальний посібник для студентів спеціальності 184 «Гірництво» / КПІ ім. Ігоря Сікорського ; уклад.: В. В. Коробійчук, В. Г. Кравець, В. В. Бойко, В. В. Вапнічна, С. І. Башинський. – Електронні текстові дані (1 файл: 15,51 Мбайт). – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020. – 407 с. – Назва з екрана.

DOI