Аналіз процесів та прийняття рішень на ринку криптовалют

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022-06

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Магістерська дисертація: 80 с., 70 рис, 19 табл., 1 додаток, 11 джерел. Тема роботи – методи прогнозування ринку криптовалют на моделі прийняття рішень. Об’єктом дослідження є ринок криптовалют. Предметом дослідження є часові ряди ринку криптовалют, методи машинного навчання. Мета роботи: 1. Розробити систему прийняття рішень, що базувалась на методах штучного інтелекту; 2. Відтворити схему прийняття рішень трейдера відповідними моделями. Актуальнисть - запропонований підхід фокусується на прийнятті рішень а не на прогнозуванн і - це забезпечує значну точність моделі, було обрано об'єкт, що тільки вийшов на ринок і тільки почав розвиватись в Україні. В даній роботі було досліджено ринки криптовалют на предмет їх прогнозованості та придатності як засіб інвестування. Отримані результати свідчать про можливість застосування нейронних мереж для прийняття рішень без участі користувача. Результати роботи моделі показали придатність нейронних мереж до вирішення поставленої проблеми за умови постійного донавчання. Було виявлено період роботи моделі. Було побудовано систему прийняття рішень, з періодом старіння (донавчання) в 3 дні. Модель виявила задовільні результати на окремих криптовалютах.

Опис

Ключові слова

криптовалюта, система прийняття рішень, нейронні мережі, трейдинг, автоматизовані системи, бінарна класифікація, cryptocurrency, decision-making system, neural networks, trading, automated systems, binary classification

Бібліографічний опис

Мельников, А. А. Аналіз процесів та прийняття рішень на ринку криптовалют : магістерська дис. : 124 Системний аналіз / Мельников Андрій Андрійович. - Київ, 2022. - 80 с.

DOI