Радіонавігаційні системи

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Викладено основи теорії радіонавігації, методи радіокутометрії, радіодалекометрії, різницево-далекомірний метод радіовимірювань, а також радіотехнічні методи вимірювання радіальних і кутових швидкостей. Розглянуто застосування радіотехнічних методів і засобів для рішення навігаційних задач, а також радіонавігаційні системи, що експлуатуються, а саме: радіомаячні та радіопеленгаційні системи, радіонавігаційні системи ближньої навігації VOR, DVOR, DME, РСБН, радіомаячні системи інструментальної посадки ILS тощо. В окремому розділі розглядається супутникова радіонавігація, зокрема супутникові методи радіонавігації, глобальні супутникові радіонавігаційні системи, а також забезпечення таких систем. Підручник призначений для здобувачів ступеня бакалавра за спеціальністю 172 «Електронні комунікації та радіотехніка», буде також корисним для інших технічних спеціальностей при вивченні радіонавігаційних систем та їх застосувань.

Опис

Ключові слова

навігація, радіонавігаційні системи, радіотехнічні методи визначення навігаційних елементів, навігаціія рухомих об`єктів, статистична радіонавігація

Бібліографічний опис

Васильєв, В. М. Радіонавігаційні системи [Електронний ресурс] : підручник для здобувачів ступеня бакалавра за спеціальністю «Електронні комунікації та радіотехніка» / В. М. Васильєв ; КПІ ім. Ігоря Сікорського. – Електронні текстові дані (1 файл: 7,7 Мбайт). – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023. – 338 с. – Назва з екрана.

DOI