Система комплексного тепло- та електрозабезпечення на основі дахової сонячної електростанції та твердопаливного котла

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Розроблено систему комплексного енергозабезпечення приватного житлового будинку тепловою та електричною енергією на основі використання твердопаливного піролізного котла тривалого горіння та дахової сонячної електростанції. Проведено розрахунок тепловтрат житлового будинку та витрат теплової енергії на гаряче водопостачання. Здійснено розрахунок параметрів твердопаливного піролізного котла, а також основного та допоміжного обладнання дахової сонячної електростанції. Мета роботи: розроблення системи комплексного енергозабезпечення приватного житлового будинку тепловою та електричною енергією на основі використання відновлюваних джерел енергії. Об’єкт дослідження: процеси генерування, перетворювання та використання енергії відновлюваних джерел при реалізації локальної системи енергозабезпечення та шляхи підвищення їх ефективності. Предмет дослідження: визначення основних параметрів твердопаливного котла та дахової сонячної електростанції для забезпечення потреб будинку протягом року. Наукова новизна. Сукупність інженерних та технічних рішень, які дають змогу реалізувати тепло- та електрозабезпечення будинку в поєднанні з системою «розумний дім» в кліматичних умовах Київської області.

Опис

Ключові слова

тепловтрати, сонячна електростанція, піроліз, твердопаливний котел, heat loss, solar power plant, pyrolysis, solid fuel boiler

Бібліографічний опис

Пасічник, Н. О. Система комплексного тепло- та електрозабезпечення на основі дахової сонячної електростанції та твердопаливного котла : магістерська дис. : 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка / Пасічник Назар Олександрович. – Київ, 2022. – 107 с.

DOI