Криптоаналалiз багатовимiрної схеми цифрового пiдпису IPRainbow

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

В роботi проведено огляд схем пiдпису багатовимiрної криптографiї, таких як схеми Rainbow та IPRainbow. Дослiджено особливостi побудови схеми IPRainbow та наявнi атаки на схеми Rainbow та IPRainbow. Подальше дослiдження зосередилося на розглядi конструкцiї схеми IPRainbow та виявленнi потреби в її полiпшеннi з огляду на можливi проблеми, пов’язанi зi стiйкiстю та ефективнiстю. Зроблено огляд наявних атак на схеми Rainbow та IPRainbow з метою визначення впливу основних алгоритмiв, що використовуються в цих схемах, на складнiсть певних атак проти схеми Rainbow. Зокрема, застосована атака Rainbow Band Separation на схему IPRainbow виявила, що використання модифiкатора IP у схемi призводить до експоненцiйного зростання складностi атаки Rainbow Band Separation (RBS) в залежностi вiд нових параметрiв схеми IPRainbow. Проведена перевiрка властивостей непiдробностi схеми IPRainbow. Зроблено висновок, що схема має властивiсть повiдомлення, яке залежить вiд пiдпису (MBS), де пiдпис залежить вiд повiдомлення, але не має властивостi неможливостi повторного пiдписування (NR), яка вимагає неможливостi повторного пiдписування.

Опис

Ключові слова

багатовимiрна криптографiя, атака Rainbow band separation, цифровий пiдпис Iprainbow, непiдробнiсть, Rainbow band separation attack, multivariate cryptography, digital signature Iprainbow, non-forgeability

Бібліографічний опис

Чашницька, М. Г. Криптоаналалiз багатовимiрної схеми цифрового пiдпису IPRainbow : магістерська дис. : 113 Прикладна математика / Чашницька Марина Геннадiївна. – Київ, 2023. – 54 с.

DOI