Інклюзивний електронний годинник

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Анотація

Роботу викладено на 97 сторінках, вона містить 5 розділів, 40 ілюстрацій, 16 таблиць та 34 джерела в переліку посилань. Об’єктом розробки став інклюзивний годинник для людей похилого віку із вадами зору. Метою роботи є розробка функціонально наповненого годинникового пристрою на базі мікроконтролера Atmega328, який забезпечує не тільки інформацію про поточний час та навколишнє середовище, але й слугує електронним секретарем. У роботі впроваджено використання голосових функцій нагадування та керування. У ході дипломного проєктування виконано патентний пошук та аналіз наявних на сучасному ринку рішень. На основі даного аналізу сформовано основні конструкторські і схемотехнічні рішення, що будуть використовуватися в рамках розробки дипломного проєкту. Розроблено структурну та принципову електричну схему, обрано елементну базу та виконано необхідні розрахунки. Проаналізовано типи друкованих плат та їх матеріал, класи точності. На основі розробленої схеми проведено проєктування друкованого вузла у САПР Altium Designer. Проведено необхідні розрахунки, що підтверджують коректність обраної елементної бази та розроблено комплект конструкторської документації, необхідної для виготовлення пристрою. На тему дипломного проєкту було опубліковано статтю категорії «Б» у фаховому виданні Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського.

Опис

Ключові слова

електронний годинник, метеостанція, семисегментний LED дисплей, голосове керування, голосове повідомлення, голосове нагадування, мікроконтролер, ARDUINO, Atmega 328, electronic clock, weather station, seven-segment LED display, voice control, voice message, voice reminder, microcontroller

Бібліографічний опис

Тимченко, К. О. Інклюзивний електронний годинник : дипломний проект ... бакалавра : 172 Телекомунікації та радіотехніка / Тимченко Катерина Олегівна. - Київ, 2023. - 109 с.

DOI