Аналіз та прогнозування фінансових рядів, що містять неповні дані

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Дипломнаа робота: 115 с., 25 рис., 16 табл., 2 додатки, 7 джерел. Дана робота присвячена дослідженню і прогнозуванню фінансових рядів, що містять неповні дані, а також впливу методів відновлення даних на результати прогнозування. Об’єкт дослідження – зміни фінансових показників акцій таких компаній як Tesla, Amazon і Microsoft за різні періоди часу. Предмет дослідження – методи заповнення пропусків в даних: інтерполяційні, статистичні, машинного навчання; а також методи та моделі прогнозування часових рядів: авторегресійні моделі та нейронні мережі. Мета дослідження – розробка програмного продукту для відновлення та прогнозування даних фінансових рядів. Результат роботи – програмний продукт реалізований мовою програмування Python. За допомогою продукту побудовано та проаналізовано методи і моделі обробки даних фінансових рядів.

Опис

Ключові слова

прогнозування, нейронні мережі, фінансові ряди, машинне навчання, неповні дані, forecasting, neural networks, financial time series, incomplete data, machine learning

Бібліографічний опис

Скрипко, Т. Ю. Аналіз та прогнозування фінансових рядів, що містять неповні дані : дипломна робота ... бакалавра : 124 Системний аналіз / Скрипко Тимофій Юрійович. – Київ, 2023. – 115 с.

DOI