Економіко-математичне моделювання конкурентоспроможності підприємства

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Дипломна робота першого (бакалаврського) рівня вищої освіти на тему: «Економіко-математичне моделювання конкурентоспроможності підприємства» містить 78 сторінок, 18 таблиць, 10 рисунків, 1 додаток. Перелік посилань нараховує 30 найменувань. Метою дипломної роботи є розробка економіко-математичної моделі для оцінки конкурентоспроможності підприємства в сучасних умовах. Об’єктом дослідження є конкурентоспроможність підприємства. Предметом дослідження слугують моделі оцінювання конкурентоспроможності підприємства. Методи дослідження - методи аналізу та узагальнення для розгляду поняття стратегії підприємства, методи індексного оцінювання для побудови оцінки конкурентоспроможності, методи теорії прийняття рішень при вирішенні задач управління, методи теорії ігор для задач управління, метод економетричного моделювання для побудови моделі доходу підприємства. Теоретичною основою дослідження слугують роботи зарубіжних та вітчизняних вчених, що присвячені питанням дослідження конкурентоспроможності підприємств у харчовій галузі. Результати роботи. За результатами проведеного аналізу та дослідження було сформовано модель оцінки конкурентоспроможності підприємства та вибору стратегії підвищення конкурентних переваг ПАТ «ОКЗДХ». Автором надано рекомендації для утримання та підвищення рівня конкурентоспроможності фірми, описано переваги та недоліки, рішення кожної альтернативи. Рекомендації щодо використання результатів роботи. Результати роботи та надані рекомендації можуть бути використані керівним менежєментом для утримання конкурентної позиції ПАТ «ОКЗДХ», що сприятиме ефективному плануванню діяльності, удосконаленні системи маркетингового просування і продажів товарів, розширення асортиментного ряду.

Опис

Ключові слова

конкурентоспроможність, конкурентна перевага, стратегічне планування, харчова галузь, модель оптимізації, competitiveness, competitive advantage, strategic planning, food industry, optimization model

Бібліографічний опис

Солошенко, А. О. Економіко-математичне моделювання конкурентоспроможності підприємства : дипломна робота ... бакалавра : 051 Економіка / Солошенко Аліна Олегівна. - Київ, 2023. - 78 с.

DOI