Фотоприймальні елементи та пристрої

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023-11-20

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

У навчальному посібнику надані відомості про різні типи приймачів оптичного випромінення, їх параметри та характеристики. Зокрема, описуються принципи дії, основні властивості та схеми включення приймачів на основі зовнішнього і внутрішнього фотоефектів, теплових приймачів випромінення. Окремий розділ присвячено координатно-чутливим приймачам, включаючи і багатоелементні пристрої з накопиченням заряду. В посібнику також розглянуті поширені скануючі системи (дефлектори) та аналізатори зображення. Навчальний посібник призначений для здобувачів ступеня бакалавра за спеціальностями 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» і 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка». Він буде також корисним для всіх, хто цікавиться фотоприймальною оптико-електронною апаратурою.

Опис

Ключові слова

сканувальна система, фотоелектронний помножувач, аналізатор зображення, фотодіод, фоторезистор, фотоелемент, болометр, detector, photodiode, scanner, bolometer, photomultiplier tube

Бібліографічний опис

Сокуренко, В. М. Фотоприймальні елементи та пристрої [Електронний ресурс] : навчальний посібник / Сокуренко В. М. ; КПІ ім. Ігоря Сікорського. – Електронні текстові дані (1 файл: 3,65 Мбайт). – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023. – 157 с.

DOI