Сучасні радіонавігаційні системи та комплекси. Курс лекцій

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорского

Анотація

Навчальний посібник забезпечує лекційний курс з дисципліни «Сучасні радіонавігаційні системи та комплекси». В посібнику розглядаються радіонавігаційні системи у світлі поширеного застосування в даний час зональної навігації RNAV та концепцій потрібних навігаційних характеристик RNP і навігації, заснованої на експлуатаційних характеристиках PBN. Даються елементи теорії статистичної радіонавігації як методи покращення характеристик РНС. Розглядаються РНС ближньої навігації, наземні та бортові радіонавігаційні засоби, а також багатопозиційні радіонавігаційні комплекси з застосуванням статистичних методів оцінки їх вимірів. Окремо розглядається позиціонування об’єктів в супутникових РНС. Значна увага приділяється інтегруванню РНС з іншими навігаційними системами з оптимальною обробкою даних. Для студентів всіх форм навчання, які навчаються за спеціальністю 172 «Електронні комунікації та радіотехніка». Може бути використаний для навчання студентів за іншими спеціальностями.

Опис

Ключові слова

навігація рухомих об`єктів, оброблення навігаційної інформації, статистична радіонавігація, радіонавігаційні системи та комплекси, інтегрування навігаційних систем

Бібліографічний опис

Васильєв, В. М. Сучасні радіонавігаційні системи та комплекси. Курс лекцій [Електронний ресурс] : навчальний посібник для здобувачів ступеня магістра за спеціальністю 172 «Електронні комунікації та радіотехніка» / В. М. Васильєв ; КПІ ім. Ігоря Сікорського. – Електрон. текст. дані (1 файл 5,36 Мбайт). – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024. – 272 с. – Назва з екрана.

DOI