Метод криптографічно строгої ідентифікації на основі незворотних табличних перетворень на полях Галуа

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Анотація: Теоретично обґрунтовано, розроблено та досліджено метод ідентифікації учасників віддаленої взаємодії, який забезпечує швидку обчислювальну реалізацію концепції встановлення їх автентичності на основі концепції “нульових знань” з використанням незворотних табличних перетворень на кінцевих полях Галуа GF(2n ). Прискорення криптографічно строгої ідентифікації досягається за рахунок використання для перевірки правильності сеансових паролі експоненціювання на полях Галуа з показником, що являє собою ступінь двійки. Для реалізації цієї операції розроблена таблична технологія, що базується на використання передобчислень і не потребує знання утворюючого поліному поля Галуа. Детально розроблені процедури, що складають запропонований метод: побудови таблиць передобчислень, авторизації віддаленого абонента, а також його ідентифікації. Виклад ілюстровано прикладом.

Опис

Ключові слова

ідентифікація на основі концепції нульових знань, криптографічно строга автентифікація, криптографічні алгоритми на основі алгебри полів Галуа, експоненціювання на полях Галу, передобчислення

Бібліографічний опис

Марковський, О. Метод криптографічно строгої ідентифікації на основі незворотних табличних перетворень на полях Галуа / Марковський О., Дайко І. // Адаптивні системи автоматичного управління : міжвідомчий науково-технічний збірник. – 2024. – № 1 (44). – С. 127-141. – Бібліогр.: 10 назв.