Математичне та програмне забезпечення системи розпізнавання облич за принципом свій-чужий

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Дипломну роботу виконано на 51 аркуші, вона містить 2 додатки та перелік посилань на використані джерела з 6 найменувань. У роботі наведено 22 рисунків. Метою даної дипломної роботи є створення математичного та програмного забезпечення системи розпізнавання облич за принципом свій-чужий, за допомогою потокового відео знятого на камеру. У роботі проведено аналіз існуючих рішень поставленої задачі — систем пошуку та ідентифікації облич на кадрі/зображені(готові рішення), методів і алгоритмів пошуку та ідентифікації обличчя на кадрі/зображені. Наведено достатню кількість інформації для того, щоб обрати метод розпізнавання облич. Для розв’язання задачі в роботі обрано два методи: класифікатор каскад Хаара для пошуку обличчя, та алгоритм гістограм локальних бінарних шаблонів чи LBPH для процесу розпізнавання знайдених облич. Згідно алгоритмів обраних методів, було спроектовано і розроблено систему розпізнавання облич за принципом свій-чужий. Виконано випробування розробленої системи.

Опис

Ключові слова

обличчя, пошук обличчя, потокове відео, захват кадрів з камери, система розпізнавання облич за принципом свій-чужий, LBPH, каскади Хаара, OpenCV

Бібліографічний опис

Майструк, І. А. Математичне та програмне забезпечення системи розпізнавання облич за принципом свій-чужий : дипломна робота … бакалавра : 113 Прикладна математика / Майструк Ілля Андрійович. – Київ, 2023. – 75 с.

DOI