Інтелектуальний аналіз тексту на вміст інформаційно-психологічних операцій за допомогою методів глибинного навчання

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Дипломну роботу виконано на 89 аркушах, вона містить 2 додатки та перелік посилань на використані джерела з 25 найменування. У роботі наведено 34 рисунки та 6 таблиць. Метою даної дипломної роботи є створення інструменту для інтелектуального аналізу тексту на вміст інформаційно-психологічних операцій за допомогою методів глибинного навчання. У роботі проведено аналіз існуючих рішень указаної задачі за допомогою глибинного навчання методами навчання з учителем, без учителя, гібридними та з використанням підкріплення. Виконано їх порівняння з погляду точності отримуваних розв’язків та ефективності алгоритмів. Для розв’язання задачі в роботі вибрано гібридну модель BERT, a саме її модифікацію RoBERTa. Для тренування моделі було підготовлено набір даних, що містить новини з різних джерел. Дані були розмічені відповідно до змісту новин. Розроблено автоматизовану систему, що реалізує обраний метод. Розроблено зручний інтерфейс. Виконано тестування розробленої системи.

Опис

Ключові слова

ІПСО, глибинне навчання, машинне навчання, нейронні мережі, перевірка інформації, RoBERTa, довга-короткочасна пам’ять, двонапрямкові трансформери, варіаційні автоенкодери, метод опорних векторів

Бібліографічний опис

Неділько, Д. В. Інтелектуальний аналіз тексту на вміст інформаційно-психологічних операцій за допомогою методів глибинного навчання : дипломна робота … бакалавра : 113 Прикладна математика / Неділько Дарина Вікторівна. – Київ, 2023. – 114 с.

DOI