Особливості регулювання напруги у розподільних мережах з локальними джерелами енергії

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Мета проєкту – вирішення питань регулювання напруги у розподільних мережах з розосередженою генерацією . В рамках дипломного проєкту було детально проаналізовано проблему регулювання напруги в умовах інтеграції розосереджених джерел енергії. Було виконано розрахунки відхилень напруги в різних точках мережі та для різних режимів, що дозволило виявити критичні точки та моменти у функціонуванні мережі. Для підвищення надійності електропостачання було обрано відповідні силові трансформатори та захисні апарати, здатні ефективно працювати в умовах змінного навантаження. Також було проведено розрахунок струмів короткого замикання, що допомогло визначити параметри обладнання для забезпечення його стійкості.

Опис

Ключові слова

локальні енергетичні ресурси, розподільні мережі, регулювання напруги, матриця чутливості по реактивній потужності, якість електричної енергії, local energy resources, distribution networks, voltage regulation, reactive power sensitivity matrix, power quality

Бібліографічний опис

Хоренко, А. Б. Особливості регулювання напруги у розподільних мережах з локальними джерелами енергії : дипломний проект … бакалавра : 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка / Хоренко Анастасія Богданівна. – Київ, 2024. – 111 с.

DOI