Розрахунок критичного електричного навантаження багатоповерхового житлового будинку

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Мета проєкту – розробити план перелік критичних електричних споживачів багатоповерхового житлового будинку, розрахунок їх навантаження та вибір дизель електричної станції в якості альтернативного джерела живлення, з урахуванням можливості використанням пасажирського ліфту. Під час реалізації дипломної роботи було здійснено розрахунки для виробничого цеху та цивільних споруд, електрична мережа яких перевищує 1 кВ. Також було обрано силові трансформатори та обладнання для автоматизації та захисту. Було здійснено розрахунки для виробничого цеху, комутаційних апаратів і живлячих провідників за умов короткого замикання. Розрахунок параметрів струмової відсічки. Організація обліку електричної енергії на об’єкті та економічні характеристики проєкту з наведеною специфікацією по матеріалам. Було здійснено опис електропостачання 16 поверхової будівлі, розрахунки критичного електричного навантаження об’єкту. Було розраховано пускові параметри ліфту. Та визначалась можливість пуску двигуна ліфта від автономної дизель електричної станції. Була запропонована станція, з доданою специфікацією обраного дизельного генератора. Було виконано розділ охорони праці, за темою “Пожежна безпека під час монтажу системи гарантованого електропостачання”.

Опис

Ключові слова

енергосистема, електроспоживання, джерело живлення, електричне навантаження, електричні споживачі, електропостачальна система, коротке замикання, кабельна лінія, розподільний пристрій, дизельна електрична станція, ліфт, критичні споживачі, energy system, electricity consumption, power source, electrical load, electrical consumers, electrical supply system, short circuit, cable line, distribution device, diesel-electric station, elevator, critical consumers

Бібліографічний опис

Гоголь, В. В. Розрахунок критичного електричного навантаження багатоповерхового житлового будинку : дипломний проект … бакалавра : 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка / Гоголь Владислав Васильович. – Київ, 2024. – 132 с.

DOI