Освоєння студентами особливостей використання ізометричних вправ як педагогічна технологія формування умінь осмисленого використання засобів фізичної культури в сучасний період

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Вид-во УДУ імені Михайла Драгоманова

Анотація

Метою роботи було освітлення поглядів авторів на підготовку до осмисленого процесу занять фізичним вправами студентів вищої освіти через методичні використання ізометричних вправ; здійснено аналіз їх використання в різних видах тренувального процесу та наголошено на актуальності їх використання в ході навчальних занять з фізичного виховання студентів. Авторами здійснено огляд сучасних публікацій щодо організації навчального процесу в екстремальних умовах воєнного стану та використання засобів фізичної культури з метою адаптації до стресових станів життєдіяльності в ситуаціях повітряних тривог, відключень електроенергії та від сутності зв’язку. Новизною дослідження слід вважати запропоновані авторами погляди на формування умінь осмисленого використання засобів фізичної культури і спрямування уваги на актуальність використання ізометричних вправ в процесі підготовки студентів до самостійних занять. Висновки наголошують, що підготовка студентів до свідомого використання засобів фізичної культури в сучасний період має передбачати впровадження широкого спектру навчальних напрямків. Авторами вказується на роль та значення, особливостей використання ізометричних вправ в спортивному, оздоровчому та психофізичному тренуванні та розкривається актуальність для процесу формування у студентів умінь свідомо та осмислено використовувати засоби фізичної культури.

Опис

Ключові слова

Бібліографічний опис

Бойко, Г. Освоєння студентами особливостей використання ізометричних вправ як педагогічна технологія формування умінь осмисленого використання засобів фізичної культури в сучасний період / Бойко Г., Козлова Т., Шарафутдінова С. // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 15. Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт). – Київ : Вид-во УДУ імені Михайла Драгоманова, 2024. – Випуск 5(178). – С. 22-25.

Зібрання