Біоінженерний проект конструювання та виготовлення медичного виробу для імуноферментної діагностики COVID-19

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Дипломний проект присвячений розробці виробу медичного призначеннявивченню медико-біологічних основ отримання біомедичних продуктів на основі моноклональних антитіл для виготовлення ІФА тест-системи для діагностикивмунної відповіді на COVID-19. Дослідження охоплює медико-біологічне обґрунтування, характеристику готового медичного виробу, біологічні основи отримання біомедичного продукту та обґрунтування вибору технології виробництва. Було обрано гібридомну технологію для отримання моноклональних антитіл. Як основний продуцент було обрано штам гібридомних клітин, отриманий шляхом злиття клітин мієломи та мишаціх спленоцитів. Для масового напрацювання гібридом було обрано ферментер половолоконного типу через його високу ефективність та високий вихід цільового продукту. У роботі наведений опис основних етапів технології з наведенням біохімічних характеристик та фізико-хімічних параметрів. Дипломний проект містить 80 сторінок друкованого тексту, перелік скорочень, вступ, 4 розділи, висновки, перелік посилань; 13 рисунків, 18 таблиць, 31 посилань та 1 додаток. Мета роботи: розроблення тест-системи для визначення поверхневого антигену коронавірусу IgG, підбір кращої стратегії для очистки та напрацювання моноклональних антитіл

Опис

Ключові слова

нова коронавірусна хвороба, SARS-CoV-2, коронавірус, імуноферментний аналіз, моноклональні антитіла, культивування моноклональних антитіл, гібридомна технологія, антиген, антитіла, тестування, тест-системи, Covid-19.

Бібліографічний опис

Чумак, Ю. С. Біоінженерний проект конструювання та виготовлення медичного виробу для імуноферментної діагностики COVID-19 : дипломний проект ... бакалавра : 163 Біомедична інженерія / Чумак Юлія Сергіївна. – Київ, 2023. – 80 с.

DOI