Знання основ раціонального харчування для майбутніх фахівців фізичної культури та спорту
Вантажиться...
Дата
2024
Науковий керівник
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Міжрегіональна Академія управління персоналом
Анотація
Метою даної роботи є актуалізація знань про раціональне харчування для майбутніх фахівців Фізичної культури та спорту у процесі опанування освітнього компонента «Спортивне харчування». Важливими аспектами для здобувачів І рівня вищої освіти є ознайомлення із основними складовими харчових продуктів, їх значенням для здоров’я людини; основами раціонального харчування, особливостями спортивного харчування; впливом харчових добавок на організм і здоров’я людини; захворюваннями, які виникають внаслідок незбалансованого харчування; специфікою харчування атлетів на різних етапах навчально-тренувального процесу та вдосконалення. Де основними завданнями є: визначення місця харчування у спорті та фітнесі; набуття знань про основні положення та завдання спортивного харчування, систему харчування, додаткового харчування, фармакологічних засобів. Вивчення основ раціонального харчування та особливостей збалансованого харчування атлетів у залежності від рівня тренованості, класифікації та етапу підготовки є важливим етапом підготовки бакалаврів спеціальності 017 Фізична культура та спорт.
Опис
Ключові слова
основи раціонально харчування, знання про раціональне харчування, здобувачі освіти, спортивне харчування, навчання. basics of nutrition, knowledge about nutrition, students, sports nutrition, training, fitness nutrition, sodium nutrition
Бібліографічний опис
Знання основ раціонального харчування для майбутніх фахівців фізичної культури та спорту / Паришкура Ю., Нестеров О., Підлужняк О., Іванюта Н. // Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Педагогічні науки. - 2024. - № 2 (61). - С. 10-14.