Знання основ раціонального харчування для майбутніх фахівців фізичної культури та спорту

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Міжрегіональна Академія управління персоналом

Анотація

Метою даної роботи є актуалізація знань про раціональне харчування для майбутніх фахівців Фізичної культури та спорту у процесі опанування освітнього компонента «Спортивне харчування». Важливими аспектами для здобувачів І рівня вищої освіти є ознайомлення із основними складовими харчових продуктів, їх значенням для здоров’я людини; основами раціонального харчування, особливостями спортивного харчування; впливом харчових добавок на організм і здоров’я людини; захворюваннями, які виникають внаслідок незбалансованого харчування; специфікою харчування атлетів на різних етапах навчально-тренувального процесу та вдосконалення. Де основними завданнями є: визначення місця харчування у спорті та фітнесі; набуття знань про основні положення та завдання спортивного харчування, систему харчування, додаткового харчування, фармакологічних засобів. Вивчення основ раціонального харчування та особливостей збалансованого харчування атлетів у залежності від рівня тренованості, класифікації та етапу підготовки є важливим етапом підготовки бакалаврів спеціальності 017 Фізична культура та спорт.

Опис

Ключові слова

основи раціонально харчування, знання про раціональне харчування, здобувачі освіти, спортивне харчування, навчання. basics of nutrition, knowledge about nutrition, students, sports nutrition, training, fitness nutrition, sodium nutrition

Бібліографічний опис

Знання основ раціонального харчування для майбутніх фахівців фізичної культури та спорту / Паришкура Ю., Нестеров О., Підлужняк О., Іванюта Н. // Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Педагогічні науки. - 2024. - № 2 (61). - С. 10-14.

ORCID

Зібрання