Підвищення міжнародної конкурентоспроможності вітчизняних підприємств АПК України в умовах євроінтеграції
Вантажиться...
Дата
2025
Автори
Науковий керівник
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
КПІ ім. Ігоря Сікорського
Анотація
Метою роботи є розробка теоретичних положень, науково-методичний підходів і практичних рекомендацій, спрямованих на підвищення міжнародної конкурентоспроможності вітчизняних підприємств АПК в умовах євроінтеграції. Об’єктом дослідження є процес формування міжнародної конкурентоспроможності вітчизняних підприємств АПК. Предметом дослідження є теоретичні та практичні аспекти підвищення міжнародної конкурентоспроможності вітчизняних підприємств АПК в умовах євроінтеграції. Методи роботи: теоретичний аналіз, спостереження, синтез, аналіз статистичних даних, порівняння, системний підхід, графічні, табличні та інтегральні методи, кореляційний аналіз. Практичне значення одержаних результатів: У роботі було запропоновано власний варіант стратегії підвищення міжнародної конкурентоспроможності вітчизняних підприємств АПК та розроблено базову систему оцінки її потенційної ефективності. Результати даного роботи можуть бути використанні для підвищення міжнародної конкурентоспроможності конкурентоспроможності на досліджуваних підприємствах АПК та підприємствах цієї ж галузі, які не зазначались у роботі.
Опис
Ключові слова
агропромисловий комплекс, міжнародна конкурентоспроможність, євроінтеграція, стратегія, зовнішньоекономічна діяльність, підприємства АПК України, інновації, фактори впливу, порівняльна характеристика, agro-industrial complex, international competitiveness, European integration, strategy, foreign economic activity, Ukrainian agro-industrial enterprises, innovations, factors of influence, comparative characteristics
Бібліографічний опис
Заставна, Р. В. Підвищення міжнародної конкурентоспроможності вітчизняних підприємств АПК в умовах євроінтеграції : дипломна робота ... бакалавра : 051 Економіка / Заставна Руслана Вікторівна. – Київ, 2025. – 93 с.