Ідеологія ненависті як чинник російсько-української війни 2014-2023 років

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Дана дисертація присвячена дослідженню теми ідеології ненависті в Росії по відношенню до українців, що стала чинником російсько-української війни 2014-2023 років. В роботі концептуально розглядається питання ідеології ненависті як соціологічного феномену. Для розширення основної теми були проаналізовані основні функції та прояви ідеології ненависті, а також з’ясовані шляхи її індоктринації та ідеологізації в суспільстві. У роботі було виявлені особливості ідеологічної системи Росії та місце ідеології ненависті в координатах політичної доктрини. Була проведена аналітика ключових агентів індоктринації ненависті та візуальних символів ідеології. Були встановлені специфічні маркери, які б свідчили про індоктринованість російської ідеології ненависті у суспільство та проведений аналіз наративів пропаганди в інформаційному просторі, а саме у медіа, літературі та ЗМІ.

Опис

Ключові слова

ідеологія, ідеологія ненавист, Росія, Україна, імперіалізм, нацизм, шовінізм, пропаганда, насильство, ideology, ideology of hartred, Russia, Ukraine, imperialism, Nazism, chauvinism, propaganda, violence

Бібліографічний опис

Лініченко, В. В. Ідеологія ненависті як чинник російсько-української війни 2014-2023 років : магістерська дис. : 054 Соціологія / Лініченко Валерія В’ячеславівна. – Київ, 2024. – 117 с.

DOI