Кафедра біотехніки та інженерії (БТІ)
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Кафедра біотехніки та інженерії (БТІ) за Ключові слова "579.6:547.495.9.05:613.292](043.3)"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Відкритий доступ Виробництво субстанції L-аргініну для дієтичних добавок(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Журомський, Євгеній Олександрович; Дуган, Олексій Мартем'яновичМагістерська дисертація на тему: «Виробництво субстанції L-аргініну для дієтичних добавок». Магістерська дисертація складається з вступу, шести розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. Повний обсяг магістерської дисертації становить 175 сторінок, 10 рисунків, 29 таблиць, 3 креслення на аркушах формату А1 і список використаних джерел із 49 найменувань (на 6 сторінках) та одного додатка. Об’єкт дослідження: технологія виробництва субстанції L-аргініну для дієтичних добавок. Предмет дослідження: технологія виробництва субстанції L-аргініну для дієтичних добавок із використанням високопродуктивного промислового штаму C. glutamicum ATCC 21831 AR6. Метою магістерської дисертації є розробка ефективної та економічно вигідної технології виробництва субстанції L-аргініну для дієтичних добавок із використанням виробничого штаму C. glutamicum ATCC 21831 AR6. Методи дослідження: біохімічні, мікробіологічні, фізико-хімічні та статистичні. Результати магістерської дисертації можуть застосовуватися для виробництва субстанції L-аргініну для дієтичних добавок. Новизна магістерської дисертації полягає у використанні високопродуктивного промислового штаму C. glutamicum ATCC 21831 AR6 під час виробничого біосинтезу у ферментері об’ємом 20 м3, у результаті якого було отримано 92,5 г/л L-аргініну. За результатами магістерської дисертації подано одну наукову статтю до фахового видання та опубліковано тези доповіді на конференціях.Документ Відкритий доступ Оптимізація технології виробництва бактеріального концентрату закваски для кисломолочних продуктів на основі бактерій роду Lactobacillus(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Филь, Альона Станіславівна; Фесенко, Сергій ВікторовичМагістерська дисертація: 170 с., 6 рис., 39 табл., 5 креслень, 88 посилань. У дипломному проєкті представлена технологія створення бактеріального концентрату закваски для кисломолочних продуктів, на основі бактерій роду Lactobacillus. До складу закваски входить асоціація штамів Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus і Lactobaсillus delbrueki. Запропоновано об'єднання промислових продуцентів в одному бактеріальному препараті, що сприяє оптимізації технологічного процесу, підвищенню ефективності виробництва та розширенню корисних властивостей кін. Вибір продуцентів обґрунтовано на прикладі штамів Streptococcus thermophilus 1MB В7179, Lactobacillus bulgaricus-86, Lactobacillus acidophilus CNCMI-1225, які виділені з природних середовищ і володіють високими пробіотичними властивостями та технологами. У роботі представлені та обґрунтовані технологічна та апаратурна схеми виробництва біологічного концентрату, а також розроблені архітектурно-планувальні рішення для виробничих приміщень. Проведено технологічні, конструктивні та гідравлічні розрахунки. Створено стартап-проект, спрямований на організацію виробництва бактеріального концентрату закваски для кисломолочних продуктів на основі бактеріального роду Lactobacillus.