Бакалаврські роботи (СПСКС)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 270
  • ДокументВідкритий доступ
    Пристрій на базі STM32 з інтерактивним програмним забезпеченням
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Войтович, Гліб Олександрович; Боярінова, Юлія Євгенівна
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (72 с., 53 рис. 2 табл., 2 додатків). Концептуалізація та розробка портативної ігрової платформи на базі мікроконтролера STM32, орієнтованої на аудиторію дітей, є проектом, метою якого є створення інтерактивного та освітнього досвіду. Процес включає розробку розвиваючого контенту, адаптованого під незвичайний метод управління. Для гладкої реалізації цієї ідеї було обрано мікроконтролер STM32H743IIT6 з достатнім рівнем продуктивності та кількістю вбудованої пам'яті. В ході розробки: • Здійснено аналіз існуючих спеціалізованих рішень від кількох компаній • Складено вимоги до системи, що розробляється • Розроблено апаратну частину, яка складається з низки датчиків, необхідних для забезпечення цікавого ігрового досвіду та самого мікроконтролера. • Розроблено програмне забезпечення з категорії інтерактивних розваг Після завершення процесу розробки готовий девайс можна використовувати для розвитку різних базових навичок у дитини до 7 років. Розробка буде недорогим і безпечним рішенням для корисного та цікавого проведення часу для дитини.
  • ДокументВідкритий доступ
    Комп'ютерна система обробки та систематизації електронних книг
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Любченко, Олександр Андрійович; Наливайчук, Микола Васильович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (49 с., рис., 0 табл., 6 додатки). Об’єкт розробки – створення комп'ютерної системи, прийому-відправки та систематизації файлів. Збереження, надсилання та читання книг. Комп’ютерна система дозволяє: отримувати файли різних форматів від користувачів та зберігати їх для подальшої обробки, впорядкування отриманих файлів за жанрами або іншими визначеними критеріями. В процесі розробки було використано мову Python з додатковими бібіліотеками: pyTelegramBotAPI. В ході розроблення: Проведено аналіз методів побудови існуючих комп’ютерних систем для документообігу; Cформульовано вимоги до комп’ютерної системи; Ознайомлено з документацією бібліотеки `telebot` (pyTelegramBotAPI); Ознайомлено з основами роботи з Telegram Bot API; Створено власного чат-бота Telegram; Розроблено алгоритми прийому, систематизації, відправки файлів та їх категоризації за жанрами або іншими критеріям; Спроектовано архітектуру системи, визначено основні компоненти та їх взаємодію; Підготовлено повну документацію з розробки, включаючи опис архітектури системи, алгоритмів та коду; Написано висновки до кожного розділу, а також загальний висновок, що підсумовує результати роботи Розроблений телеграм-бот забезпечує ефективне управління файлами, їх систематизацію та зручний доступ для користувачів, що підтверджує досягнення поставлених цілей та виконання вимог проекту.
  • ДокументВідкритий доступ
    Комп’ютерна система розпізнавання номерних знаків транспортних засобів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Проводов, Данило Віталійович; Клятченко, Ярослав Михайлович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (63 с., 9 рис. 5 табл., 4 додатки). Об’єкт розробки – створення комп’ютерної системи розпізнавання номерних знаків транспортних засобів, який дозволяє за допомогою штучного інтелекту ідентифікувати номерні знаки. Комп’ютерна система дозволяє: здійснювати обробку фото та відео, на яких присутні транспортні засоби; передбачена обробка таких транспортних засобів як: автомобіль, мотоцикл, автобус та вантажівка. Передбачена можливість завантаження обробленого файлу із візуалізаціями. В процесі розробки були використані натреновані моделі по виявленню об’єктів та номерних знаків. В якості бази даних використовувалась SQLite. В ході розробки: проведено аналіз існуючих моделей для виявлення транспортних засобів та номерних знаків. розроблено програму для отримання даних щодо транспортних засобів та їхніх номерних знаків. спроектовано базу даних для зберігання отриманих даних, якою передбачено отримання файлів типу фото та відео. розроблено програму для візуалізації отриманих даних, якою передбачено роботу із файлами типу фото та відео. розроблено користувацький веб додаток для автоматизованої взаємодії з програмою та базою даних. реалізовано можливість перегляду оброблених раніше файлів та їхніх результатів. реалізовано можливість завантаження отриманих результатів у вигляді excel файлу. Використання цього веб додатку зменшить трудозатратність на ідентифікацію порушника дорожнього руху і збільшить автоматизацію процесів всередині підприємства.
  • ДокументВідкритий доступ
    Комплекс програм для створення комп'ютерних ігор
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Калитенко, Максим Петрович; Тесленко, Олександр Кирилович
    Об’єкт розробки – Комплекс програм для створення комп'ютерних ігор. Програмне забезпечення надає можливість створення та тестування унікальних ігрових механік, таких як зміна гравітації, телекінез та телепортація, на базі Unreal Engine 5. У процесі розробки були використані такі технології, як Unreal Engine 5, Blueprint, та C++. У процесі розробки було виконано наступне: проведено детальний аналіз існуючих рішень та механік у сучасних відеоіграх; сформульовано та визначено основні вимоги до програмного забезпечення, яке розробляється; розроблено структуру програмного комплексу, включаючи його функціональні елементи; створено тестовий майданчик для перевірки та демонстрації реалізованих ігрових механік.
  • ДокументВідкритий доступ
    Термінал для тестування периферійних модулів через інтерфейс SPI
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Щикалюк, Гліб Ігорович; Марченко, Олександр Іванович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (60 с., 23 рис., 4 додатки). Об’єкт розробки – створення пристрою для тестування роботи мікросхем периферійних модулів, що використовують інтерфейс SPI, який дозволяє перевірити роботу протоколу спілкування модуля. Пристрій дозволяє: виконувати ізольовану перевірку цільової мікросхеми; отримувати лог процесу тестування; можливість програмування протоколу тестування користувачем; Передбачене використання графічного інтерфейсу користувача, візуальне програмування протоколу тестування, а також живлення мікросхеми що тестується від самого пристрою. В процесі розробки була використана плата розробника STM32F429I-DISС1, графічна бібліотека emWin та застосунок для побудови графічного інтерфейсу на її основі – AppWizard. В ході розробки: проведено аналіз методів тестування роботи інтерфейсу SPI; сформульовані вимоги до апаратного та програмного забезпечення; розроблено програмне забезпечення для виконання тестування мікросхем; розроблено графічний інтерфейс користувача; реалізовано механізм візуального програмування протоколу тестування. Розроблений пристрій може застосовуватися як для перевірки роботи різноманітних застосувань SPI, таких як периферійні модулі (сенсори, енергонезалежна пам’ять, тощо), мікроконтролери у веденому режимі або рішення на FPGA що використовують даний інтерфейс, так і в процесі їх розробки, виступаючи одним з інструментів налагодження.
  • ДокументВідкритий доступ
    Комп'ютерна система автоматизації бібліотеки з персоналізованим підбором книг
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Черичка, Максим Андрійович; Наливайчук, Микола Васильович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (65 с., 30 табл., 35 рис., 4 додатки). Об'єкт розробки – комп'ютерна система автоматизації бібліотеки з персоналізованим підбором книг, яка здатна адаптуватися до змінних параметрів та надавати рекомендації відповідно до індивідуальних вподобань користувачів. Функціонал системи включає: реєстрацію та авторизацію користувачів; аналіз уподобань користувачів на основі історії читання; надання персоналізованих рекомендацій; збереження даних у базі даних. В ході розробки: проведено аналіз існуючих рішень у сфері автоматизації бібліотек; сформовані вимоги до програмного забезпечення для автоматизації бібліотеки; розроблено архітектуру та структуру бази даних; розроблено відповідне програмне забезпечення; Використання розробленої системи можливе у бібліотеках та інших установах, де необхідно забезпечити ефективний і персоналізований підбір літератури для користувачів. Впровадження цієї системи дозволить оптимізувати процес вибору книг та зменшити час, що витрачається на пошук літератури.
  • ДокументВідкритий доступ
    Засоби управління паролями користувачів в цифрових системах
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Шкільнюк, Владислав Олегович; Молчанов, Олексій Андрійович
    Бакалаврський дипломний проєкт включає пояснювальну записку (52 стор., 20 рис., 1 табл., 4 додатків). Мета розробки — створення процесору на базі архітектури RISC-V з апаратною реалізацією CRC, що дасть змогу використовувати його в пристроях різного роду, що виконують обробку і пересилку великих обсягів даних в умовах, де можливі шуми і пошкодження. На базі процесора реалізовано команду, що дає змогу обчислювати циклічну надлишкову суму для повідомлення довільної довжини, що складається зі слів довжиною 32 біти, з використанням твірного полінома. В ході розробки: Проведено аналіз існуючих RISC-V архітектур та конвеєру команд; Проведено аналіз існуючих реалізацій CRC в межах архітектури RISC-V; Розроблено спрощену структуру конвеєру; Додано користувацьку інструкцію до RISC-V інструментарію; Проведено трансляцію програми мовою С у набір команд для процесорної архітектури, що реалізується; Реалізовано конвеєр з головними елементами архітектури; Розширено конвеєр підтримкою користувацької інструкції для обчислення контрольної суми. Використання цієї прошивки в контролерах дасть змогу пришвидшити ітеративний процес обрахунку CRC за рахунок апаратної реалізації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Комп'ютерна система для регулювання дорожнього руху за допомогою засобів комп'ютерного зору
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Філіпенко, Данило Олександрович; Сергієнко, Павло Анатолійович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (66 с., 27 рис, 1 табл., 4 додатки). Об'єкт розробки – створення комп'ютерної системи для регулювання дорожнього руху за допомогою засобів комп'ютерного зору, яка дозволяє автоматизувати управління транспортними потоками. Комп'ютерна система дозволяє: здійснювати автоматичне розпізнавання транспортних засобів за допомогою камер та алгоритмів комп'ютерного зору; забезпечувати динамічне регулювання світлофорів залежно від інтенсивності руху; інтегрувати систему з існуючими міськими транспортними мережами. В ході розробки: проведено аналіз методів побудови існуючих комп'ютерних систем для регулювання дорожнього руху; сформульовані вимоги до комп'ютерної системи регулювання дорожнього руху; розроблена система автоматизації управління дорожнім рухом; розроблено програмне забезпечення для тестування необхідних ситуації на проїжджій частині сформований набір даних для тестування розроблено програмне забезпечення для роботи з камерами та обробки зображень. Впровадження цієї системи дозволить зменшити затримки на дорогах, підвищити безпеку дорожнього руху та зменшити негативний вплив транспортних засобів на довкілля.
  • ДокументВідкритий доступ
    Засоби управління паролями користувачів в цифрових системах
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Таранич, Артем Андрійович; Морозов, Костянтин Вячеславович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (51 сторінку, 5 рисунків, 2 таблиці, 4 додатки). Об’єкт розробки – засоби управління паролями користувачів в цифрових системах. Метою даного дипломного проєкту є дослідження та розробка надійних засобів управління паролями користувачів, які б включали високий рівень безпеки, зручність у користуванні та підтримку передових методів захисту. Розроблене рішення дозволяє безпечно зберігати паролі у зашифрованому вигляді, використовуючи багатофакторну аутентифікацію, що забезпечується поєднанням сучасних методів шифрування. В ході виконання дипломного проєкту: 1) Проведено ретельний аналіз наявних систем управління паролями, включаючи їх переваги та недоліки; 2) Розроблено власне рішення з використанням сучасних технологій та алгоритмів шифрування; 3) Реалізовано функціональні можливості для зберігання паролів; 4) Впроваджено багатофакторну аутентифікацію; 5) Проведено тестування системи на вразливості; 6) Створено документацію для розробників.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система керування медичним обслуговуванням за допомогою штрихкодової ідентифікації пацієнтів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Степаненко, Павло Олександрович; Сулема, Олена Констянтинівна
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (60 с., 43 рис. 1 табл., 4 додатки). Об’єкт розробки – система керування медичним обслуговуванням за допомогою штрихкодової ідентифікації пацієнтів. Програма дозволяє керувати медичним обслуговуванням за допомогою штрихкодової ідентифікації пацієнтів. Передбачена можливість додавання нових електронних карток, перегляду медичних карток, додавання персоналізованої інформації про пацієнта, зберігання електронних медичних карток, та генерації QR-коду, що містить інформацію про пацієнта. В ході розробки: Проведено аналіз існуючих медичних систем, які використовують технології штрих-кодів; проведено аналіз існуючих бібліотек для створення користувацького інтерфейсу; розроблена клієнтська система для взаємодії з програмою; При розробці програми використано мову програмування C#, бібліотеки Npgsql та Ironbarcode. В якості бази даних використовувались PostgreSQL та інструмент адміністрування pgAdmin 4. Середовище розробки – Microsoft Visual Studio Ключові слова: штрих-код, postgresql, qr-код, ідентифікація, система керування
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційна система управління спеціалізованим інтернет-магазином
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Соліна, Тетяна Анатоліївна; Радченко, Костянтин Олександрович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку 63 с., 36 рис.). Об’єктом кваліфікаційної роботи є комерційні процеси, що відбуваються в рамках управління спеціалізованим інтернет-магазином ювелірних виробів. Дипломний проєкт "Інформаційна система управління спеціалізованим інтернет-магазином" присвячений розробці ефективної інформаційної системи для забезпечення персоналізованого обслуговування великої кількості клієнтів. Дипломна робота присвячена розробці інформаційної системи для управління спеціалізованим інтернет-магазином ювелірних виробів. У роботі детально розглянуто етапи проектування, розробки та тестування системи. Особливу увагу приділено проектуванню бази даних, розробці функціональних модулів та забезпеченню ефективної взаємодії користувача із системою. Результатом роботи є функціональний прототип інформаційної системи, який може бути використаний для реального бізнесу. Проект демонструє високий рівень професійної підготовки автора та його здатність до самостійного вирішення складних технічних завдань. В ході розробки ставились наступні завдання: Проаналізувати аспекти функціонування інформаційних систем та їх створення у сфері управління інтернет-магазином ювелірних прикрас. Провести проєктування компонентів інформаційної системи інтернет-магазину ювелірних прикрас. Розробити інформаційну систему магазину ювелірних прикрас. Протестувати інформаційну систему магазину ювелірних прикрас Результати дослідження свідчать про те, що запропонована система здатна значно підвищити ефективність обслуговування клієнтів, зменшити навантаження на підтримку та покращити загальну лояльність клієнтів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмна система онлайн-кабінету для лікарні
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Свисюк, Богдан Олександрович; Тесленко, Олександр Кирилович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (- с., - рис. - табл., - додатки). Об’єкт розробки – створення програмного забезпечення системи «Онлайн Кабінет» для лікарень, що виконує задачі з обслуговування записів клієнтів до лікарів, а також дозволяє лікарям переглядати та змінювати необхідну у роботі інформацію. Загальний функціонал програмного забезпечення системи включає: систему аутентифікації та авторизації користувачів з використанням JWT та Refresh токенів та з розподіленням на ролі спеціаліста та клієнта; Підтримується безперервне під’єднання без потреби повторного входу в аккаунт. Функціонал, що розподілений по ролям: 1) З точки зору клієнта: Здійснення запису до лікаря або ж його видалення; На здійснення запису на поштову адресу клієнта за допомогою SMTP сервера буде відправлений QR код, для потенціального пропуску у будівлю; пошук спеціаліста за фамілією або ж напрямком діяльності лікаря; можливість редагування особистих даних; отримання даних про поточні записи та інформацію про спеціалістів, до яких ви записані; Можливість доєднати до існуючого аккаунту з сутністю клієнта, сутності лікаря; 2) З точки зору спеціаліста: можливість редагування особистих даних; отримання даних про поточні записи та інформацію про клієнтів, які асоціюються з цими записам; При реєстрації можливість вказати робочий графік на тиждень; Розгортка в залежності від підходу буде виконуватись за допомогою docker-compose який локально розгорне кластер з бази даних та сервера, або ж ще додатково за допомоги terraform, щоб мати змогу розгорнути таку ж архітектуру у хмарний провайдер. В ході розробки: − проведено аналіз існуючих програмних систем онлайн-кабінету для лікарень та головних напрямків їх розвитку; − сформульовані вимоги до програмної систем онлайн-кабінету для лікарні; − Описана логіка розгортки аплікацій в середовище AWS за допомогою terraform а також локально за допомогою Docker. − розроблено програмне забезпечення web-api server на базі ASP.Net з використанням Clean Architecture та CQRS. Використання розробленого програмного забезпечення має місце в будь- якій клініці, що має потребу в структуризації даних клієнтів, лікарів та даних щодо записів до лікарів. Наявність таких систем у клініках оптимізує процесс запису до лікарів, виключаючи з нього наприклад потребу в обов’язковому телефонному дзвінку, також це дозволяє централізовано зберігати данні в певній уніфікованій формі, що відповідно підвищує надійність збереження даних, та більш оптимальне їх використання.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система керування дистанційним навчанням для закладів вищої освіти
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Рябенко, Борис Юрійович; Кучмій, Оксана Олександрівна
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (63 с., 50 рис. 1 табл., 3 додатки). Об’єкт розробки – створення комп’ютерної системи керування дистанційним навчанням для закладів вищої освіти, яка дозволяє забезпечити ефективну організацію та моніторинг навчального процесу в онлайн середовищі. Комп’ютерна система дозволяє: забезпечувати безперервний доступ до навчального контенту через веб-інтерфейс; здійснювати моніторинг активності студентів та викладачів; забезпечувати безпеку та цілісність навчальної інформації. В процесі розробки використовуються технології ASP.NET MVC із Razor Pages для бекенду, а також HTML, CSS, Bootstrap та JS для фронтенду. В якості бази даних обрано PostgreSQL. В ході розробки: проведено докладний аналіз сучасних систем дистанційного навчання та їх функціональних можливостей; сформульовано та уточнено вимоги до комп’ютерної системи керування дистанційним навчанням; розроблено та налагоджено систему керування дистанційним навчанням; визначено та опрацьовано структуру комп’ютерної системи керування дистанційним навчанням; створено інтуїтивно зрозумілий користувацький інтерфейс для учасників навчального процесу та адміністраторів; реалізовано програмне забезпечення з урахуванням вимог до безпеки та захисту конфіденційності даних, що забезпечує надійний функціонал системи. Упровадження цієї системи в заклади вищої освіти дозволить підвищити доступність навчання, оптимізувати процес взаємодії між студентами та викладачами та забезпечити якісний контроль над навчальним процесом.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмні засоби підтримки баз даних системи таргетованої маркетингової комунікації
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Бевз, Дмитро Євгенійович; Щербина, Олександр Андрійович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (74 с., 8 рис., 5 додатків). Об’єкт розробки – створення програмних засобів підтримки баз даних системи таргетованої маркетингової комунікації. У проекті представлені програмні засоби, що дозволяють аналізувати інформацію про дії користувачів в мережі Інтернет. Програмні засоби спочатку завантажують інформацію з джерел на сервер бази даних, потім виконується сортування, що дозволяє відстежувати частоту зустрічі певних полів. Проводиться аналіз роботи окремих програмних модулів, на основі чого підбирається оптимальні інструменти і алгоритм реалізації програмних засобів. Описуваний в проекті алгоритм реалізації програмних засобів складається з етапу завантаження інформації, який включає два підетапи: завантаження з джерел на сервер DataHub і завантаження з DataHub на базу даних HDFS, та етапу обробки даних за допомогою моделі MapReduce. Ефективність алгоритму обробки оцінюється в порівнянні зі звичними програмними засобами (текстовий редактор, Microsoft Excel, реляційні бази SQL, Oracle). Відзначається, що отриманий результат демонструє значну перевагу Hadoop над іншими інструментами в швидкодії та ефективності. Завантаження даних з джерел інформації відбувається за допомогою утиліти rsync, яка дозволяє максимально безпечно передавати даних, при чому видалятиме їх після передачі. Результати кваліфікаційної роботи доцільно використовувати для невеликих компаній, що планують розширити свої рекламні можливості.
  • ДокументВідкритий доступ
    Спеціалізована інформаційна система кастомізованого масового обслуговування
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Бондарчук, Марія Юріївна; Радченко, Костянтин Олександрович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку 68 с., 36 рис.). Об’єкт розробки – Процеси створення та функціонування спеціалізованої інформаційної системи для кастомізованого масового обслуговування. Дипломний проєкт "Спеціалізована інформаційна система кастомізованого масового обслуговування" присвячений розробці ефективної системи для забезпечення персоналізованого обслуговування великої кількості клієнтів. У роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти створення інформаційних систем, проведено аналіз предметної області та існуючих аналогів. Особливу увагу приділено проєктуванню бази даних, яка є ключовим компонентом системи, а також розробці діаграми варіантів використання для оптимізації функціоналу. Проєктування системи охоплює вибір відповідних засобів розробки та створення основних компонентів, що забезпечують її ефективну роботу. На завершальному етапі проведено тестування системи для перевірки її працездатності та відповідності вимогам. В ході розробки було проведено: Аналіз теоретичних і прикладних аспектів інформаційних систем. Дослідження предметної області та існуючих рішень на ринку. Розробка структури бази даних для кастомізованого обслуговування. Створення діаграми варіантів використання. Вибір засобів розробки та реалізація компонентів системи. Проведення тестування для перевірки відповідності вимогам. Результати дослідження свідчать про те, що запропонована система здатна значно підвищити ефективність обслуговування клієнтів, зменшити навантаження на підтримку та покращити загальну лояльність клієнтів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Багатоканальна вимірювальна централь на STM32 з бездротовими сенсорами
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Булава, Богдан Голамрезайович; Коляда, Костянтин Вячеславович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (58 с., 7 рис., 4 додатки). Основною метою цього проекту є розробка компактної та ефективної системи для бездротового моніторингу різноманітних параметрів навколишнього середовища. Основою системи є мікроконтролер серії STM32, який забезпечує широкі функціональні можливості при низькому енергоспоживанні. Проект передбачає створення апаратної частини системи, яка включає різні сенсори для збору даних, а також центральний вузол на основі STM32 для збору, обробки та збереження отриманих даних. Було розроблено спеціальний протокол комунікації, який дозволяє інтегрувати різні типи сенсорів без необхідності внесення значних змін до центрального вузла системи. Програмне забезпечення системи включає можливості для бездротової передачі даних через Wi-Fi та локального зберігання на SD-карті у випадку відсутності бездротового зв'язку. Такий підхід забезпечує надійне збереження та доступність даних у будь-яких умовах. Після успішного завершення проекту та його тестування система може бути використана у різних галузях, таких як промисловість, сільське господарство, розумні міста, домашні господарства та офісні приміщення. Завдяки своїй компактності, економічній ефективності та високій точності, система здатна забезпечити надійний моніторинг параметрів навколишнього середовища у реальному часі, що сприятиме створенню безпечних та комфортних умов для людей.
  • ДокументВідкритий доступ
    Комп’ютерна система захисту інформації з використанням гіперкомплексних числових систем
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Авраменко, Хлоя Миколаївна; Романкевич, Олексій Михайлович
    Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки (63 стр., 9 рис., 1 таблиця). Дипломний проєкт присвячений розробці комп'ютерної системи з захисту інформації і використання гіперкомплексних числових систем. Використання гіперкомплексних числових систем у системах захисту інформації надай високі показники стійкості до взлому У ході розробки: проведено аналіз сучасних методів захисту інформації, алгоритмів захисту інформації; сформульовані вимоги до гіперкомплексних числових систем, що можуть бути застосовані у системах захисту інформації; реалізовано комп’ютерна система захисту інформації з використанням гіперкомплексних числових систем та оцінена ефективність їх застосування.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмні засоби моніторингу використання системних ресурсів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Гнатенко, Ярослав Миколайович; Дробязко, Ірина Павлівна
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (67 с., 41 рис.). Об’єкт розробки — програмні засоби для моніторингу використання системних ресурсів. В ході виконання бакалаврського дипломного проєкту: проведено аналіз існуючого програмного забезпечення для моніторингу за системними ресурсами; сформульовано вимоги та задачі засобів моніторингу; обрано технології та інструменти розробки програмного забезпечення; розроблено програмну архітектуру, виконано програмну реалізацію; здійснено тестування програмного забезпечення. Розроблені програмні засоби забезпечують наступні функціональні можливості: можливість одночасного моніторингу декількох програм; збереження даних моніторингу в базі даних; можливість налаштовувати параметри моніторингу (частота збору даних, розмір групи для запису в базу даних тощо); можливість відображати накопичені дані у вигляді графіків. Для реалізації збору даних використовується Win32 API, для збереження даних моніторингу — СУБД SQLite. Для створення програмного забезпечення використано фреймворк Qt та мову програмування C++. Розроблені засоби можуть використовуватись для моніторингу та аналізу використання системних ресурсів як системними, так і прикладними програмами.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система моніторингу та управління освітленням приміщення на основі технологій інтернету речей
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Орел, Ілля Вадимович; Наливайчук, Микола Васильович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (73 с., 34 рис., 2 табл., 3 додатки). Об’єкт розробки – створення системи з використанням технологій інтернету речей, що здійснює моніторинг і контроль освітлення у приміщенні та відстежує параметри електромережі. Функціонал системи включає: вимірювання освітленості обраної зони приміщення; режими ручного та автоматичного регулювання рівня освітленості; визначення присутності людини в обраній зоні приміщення; налаштування порогів освітленості відповідно до потреб користувача та/або наявного природного освітлення; вимірювання таких показників електромережі, як напруга, сила струму, потужність, коефіцієнт потужності та частота. Для роботи з отриманою інформацією передбачено здійснення передачі даних бездротовим каналом зв’язку (Wi-Fi, IEEE 802.11 b/g/n); відображення виміряних показників у табличному та графічному вигляді як у реальному часі, так і за певний період; накопичення отриманих даних на з’ємній флеш-карті. В якості бази даних було використано SQLite. Налаштування пристрою, перегляд і редагування бази даних та збереження даних у вигляді файлу формату .csv на локальний носій клієнта здійснюється через веб-інтерфейс. В ході розробки: проведено аналіз існуючих технологій інтернету речей; сформульовані вимоги до системи моніторингу та управління освітленням у приміщенні на базі сучасних технологій інтернету речей; розроблено пристрій для системи моніторингу та управління освітленням у приміщенні; розроблено веб-інтерфейс користувача, за допомогою якого відбувається налаштування системи, управління та моніторинг освітлення у приміщенні та вимірювання параметрів електромережі; розроблено програмне забезпечення мікроконтролера. Використання розробленої системи моніторингу та управління освітленням можливе у приміщеннях різного призначення, де важливо забезпечити комфортні умови для життєдіяльності людини. Упровадження цієї системи дозволить оптимізувати споживання електроенергії та підвищити енергоефективність і екологічність будівлі, підвищити зручність та комфорт перебування у приміщенні, інтегрувати освітлення в систему розумного будинку.
  • ДокументВідкритий доступ
    Комп'ютерна система продажу та проведення аукціонів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Мішевський, Ілля Русланович; Кучмій, Оксана Олександрівна
    Об’єкт розробки – Комп’ютерна система продажу та проведення аукціонів. Програмне забезпечення надає можливість швидкого доступу до товарів у магазині, виконання пошуку товарів, перегляд товарів за різними категоріями, а також дає користувачам можливість продавати свої товари в певних категоріях і проводити аукціони. У процесі розробки були використані такі технології, як Swift, Java, MySQL, Core Data, AFNetworking та Spring. У процесі розробки було виконано наступне: - проведено детальний аналіз існуючих мобільних додатків, які забезпечують доступ до інтернет-магазинів; - сформульовано та визначено основні вимоги до програмного забезпечення, яке розробляється; - розроблено структуру програмного додатку, включаючи його навігаційні елементи; - створено простий, інтуїтивно зрозумілий та зручний для користувача інтерфейс продукту. Ключові слова: мобільне програмне забезпечення, swift, core data, фільтр товарів, java, mysql, ios