Бакалаврські роботи (СПСКС)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 247
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмне забезпечення системи оренди транспорту
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Піскун, Андрій Сергійович; Тесленко, Олександр Кирилович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (75 с., 33 рис., 5 додатків). Об’єкт розробки – створення системи для оренди транспорту, яка надає можливість здійснювати бронювання та оренду автомобілів в онлайн режимі. Об'єктом дослідження є веб-сервіс, а предметом - розробка та впровадження функціоналу системи оренди автомобілів. У роботі розглянуто архітектуру веб-сервісу, його складові та основні функції. Досліджено особливості роботи з базою даних, що забезпечує збереження інформації про автомобілі та клієнтів. Для реалізації веб-сервісу використано сучасні технології програмування, зокрема, мову програмування JavaScript та фреймворк Next.js. В ході розробки: - проведено дослідження вимог до функціоналу системи; - розроблено базу даних для збереження інформації про автомобілі та клієнтів; - підготовлено дизайн інтерфейсу користувача; - розроблено та інтегровано модулі для реалізації основних функцій системи.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмне забезпечення веб орієнтованого хмарного середовища
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Зінчук, Михайло Сергійович; Тесленко, Олександр Кирилович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (60 с., 31 рис., 4 таблиць). Об’єкт розробки – веб орієнтована система хмарного сховища для роботи з файлами. В ході виконання даного дипломного проекту: - Проведено аналіз існуючих хмарних сховищ. - Проведено аналіз засобів створення веб орієнтованих систем. - Розроблено систему хмарне сховище з клієнт-серверною архітектурою. Розроблений веб додаток, надає наступний функціонал: - Авторизація, можливість налаштування двоетапної авторизації - Можливість завантажувати, скачувати файли, створювати папки. - Можливість ділитись файлами, вказуючи додаткові опції, такі як пароль, час життя посилання. - Шифрування всіх даних користувачів на клієнтській стороні для забезпечення максимальної безпеки. Розроблений додаток, дає можливість зручно організовувати, зберігати, ділитися власними файлами, та бути впевненим у їхній надійності та цілісності.
  • ДокументВідкритий доступ
    Транслятор мови С у мову SM16
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Заварін, Валентин Олександрович; Молчанов, Олексій Андрійович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (51 с., 23 рис. 3 додатки). Об’єкт розробки – створення транслятору мови С у мову SM16. Розроблений транслятор дозволяє: приймати вхідний код та коректно його транслювати і у випадку виникнення помилок повідомляти про це. В ході розробки: - проведено аналіз процесора і мови SM16; - розроблено транслятор; - проведено тести транслятору
  • ДокументВідкритий доступ
    Нейромережева комп'ютерна система розпізнавання авторства тексту
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Шкура, Ян Олександрович; Терейковський, Ігор Анатолійович
    Дипломний проєкт включає пояснювальну записку (69 сторінок, 4 додатки, 20 рисунки) Мета розробки – розробка нейромережевої ефективної комп’ютерної системи розпізнавання а•вторства тексту. Нейронна мережа дозволяє: здійснювати навчання системи на даних текстів та розпізнавати їх схожість. Передбачена можливість користування системою через застосунок. В процесі розробки були використані технології мови python. В ході розробки: проведено аналіз методів побудови існуючих комп’ютерних нейромережевих систем розпізнавання авторства тексту; - сформульовані вимоги до нейромережевої системи розпізнавання авторства тексту; - розроблено математичне забезпечення для нейромережевої системи розпізнавання авторства тексту; - розроблена структура нейромережевої системи розпізнавання авторства тексту; - проведено комп’ютерні експерименти, що довели ефективність розробленої системи розпізнавання авторства тексту; - розроблено застосунок для управління і моніторингу роботи нейромережевої системи розпізнавання авторства тексту; Впровадження цієї системи в своїх проектах дозволить розпізнавати авторство тексту в своїх цілях.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модуль розпізнавання фокусу уваги користувача ком'пютерної системи
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Шевченко, Олександр Валерійович; Терейковський, Ігор Анатолійович
    Дипломний проєкт включає пояснувальну записку (44 сторінки, 4 додатки, 8 рисунків) Цей дослідницький проект зосереджений на розробці комп’ютерної системи для розпізнавання фокусу уваги користувача в комп’ютерній системі. Основна мета полягає в тому, щоб розробити та реалізувати модуль, який точно визначає фокус уваги користувача, покращуючи взаємодію людини з комп’ютером і покращуючи досвід користувача. Об’єктом розробки виступає комп’ютерна система, що дозволяє розпізнавати та аналізувати спрямованість уваги користувача. Вона включає в себе різні функції для досягнення цієї мети. У процесі розробки виконується кілька завдань. До них відносяться аналіз вимог до програмного продукту та формулювання детальних вимог до модуля. Для опису функціональності, архітектури та технічних характеристик програмного забезпечення готується документація. Методи прийняття рішень для точного розпізнавання фокусу уваги користувача ретельно відібрані та обґрунтовані. Ці методи можуть включати алгоритми машинного навчання, методи статистичного аналізу або підходи на основі правил. Вибір базується на таких факторах, як ефективність, точність, масштабованість, можливість інтерпретації та здійсненність у рамках обмежень проекту.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційна система генерації транскрипції аудіофайлів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Федорова, Анна Юріївна; Радченко, Костянтин Олександрович
    Бакалаврський дипломний проєкт включає пояснювальну записку (50 с., 22 рис., 4 додатки, презентація – 15 сторінок). Об’єкт розробки – створення інформаційної системи генерації транскрипції аудіофайлів. Інформаційна система дозволяє: здійснювати переведення слів з аудіофайлу у текстове повідомлення, здійснювати переклад отриманого повідомлення на задану мову. Передбачена можливість збору статистики: кількість створених транскрипцій, середню довжину аудіо завантажених файлів, загальну кількість користувачів, кількість користувачів з мовою інтерфейсу українська, кількість користувачів з мовою інтерфейсу англійська, частота перекладу на кожну з доступних мов. Для розробки Telegram-боту використовувалась мова програмування Python. В якості бази даних використовувалась SQLite. В ході розробки: − проведений аналіз предметної області; − проведено аналіз методів та інструментів для створення ботів, в особливості телеграм-ботів; − розроблено систему аналізу файлу для подальшого виведення; − розроблена система виводу транскрипції у вигляді текстового повідомлення; − розроблена система перекладу транскрипцій на декілька даних мов; − додана можливість отримати звіт про використання додатка користувачем. Дана інформаційна система була створена саме у вигляді телеграм-боту, адже ця платформа дає можливість додати велику кількість функціоналу та залишити зрозумілий інтерфейс для легкого і доступного використання користувачем.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмне забезпечення інтернет-магазину на основі технології Spring Boot
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Скиба, Ярослав Миколайович; Наливайчук, Микола Васильович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (71 с., 8 рис., 4 додатка). Об’єкт розробки – створення інтернет-магазину на основі технології Spring Boot. Додаток містить сторінки для реєстрації та авторизації, корзинку, в яку потрібно додавати продукти для купівлі. Також є сторінка про додаток та профіль, як і простого користувача, так і адміна. Поки користувач не авторизувався - перейти на сторінку профіля не можна. В процесі розробки були використані технології Spring Boot. В якості бази даних використовувалась PostgreSQL. В ході розробки: - проведено аналіз методів побудови існуючих інтернет-магазинів; - сформульовані вимоги до інтернет-магазину; - розроблена система інтернет-магазину; - розроблена структура інтернет-магазину; - розроблено користувацький додаток для інтернет-магазину; - впровадження цієї системи в інтернет дасть ширший вибір товарів і покращить конкуренцію на ринку
  • ДокументВідкритий доступ
    Система обробки даних замовлень з покращеною взаємодією з постачальниками для служби доставки
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Шишко, Данило Андрійович; Сергієнко, Павло Анатолійович
    Бакалаврський дипломний проєкт включає пояснювальну записку (56 стор., 32 рис., 27 табл., список використаної літератури з 18 найменувань, 5 додатків, 10 слайдів презентації). Дипломний проєкт спрямований на розробку системи обробки даних замовлень з покращеною взаємодією з постачальниками для служби доставки. Метою проєкту є спрощення процесу замовлення товарів та послуг в мережі Інтернет, поліпшення моніторингу стану замовлень, пришвидшення інтеграції постачальників, розробка розумної бонусної системи для клієнтів, створення зручної системи аналітики для постачальників, впровадження рейтингової системи. В ході розробки було проведено аналіз існуючих можливостей замовлення та доставки товарів і послуг у мережі Інтернет. Сформульовані функціональні та нефункціональні вимоги та основні задачі для нашого проекту, та було зроблено опис архітектури програмного забезпечення.
  • ДокументВідкритий доступ
    Модуль нейромережевого виділення обличчя у відеопотоці
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Мазенко, Михайло Олегович; Терейковський, Ігор Анатолійович
    Дипломний проєкт включає пояснувальну записку (68 сторінок, 4 додатки, 24 рисунки) Мета розробки – розробка комп’ютерного модулю для забезпечення ефективного нейромережевого виділення обличчя у відеопотоці. Нейронна мережа дозволяє: здійснювати навчання системи на даних зображень та розпізнавати обличчя в відеопотоці. Передбачена можливість користування системою через застосунок. В процесі розробки були використані технології мови C#. В ході розробки: - проведено аналіз методів побудови існуючих комп’ютерних нейромережевих систем виділення облич; - сформульовані вимоги до нейромережевої системи виділення облич в відеопотоці; - розроблено математичне забезпечення для нейромережевої системи виділення облич в відеопотоці; - розроблена структура нейромережевої системи виділення облич в відеопотоці; - проведено комп’ютерні експерименти, що довели ефективність розробленого модулю виділення; - розроблено застосунок для управління і моніторингу роботи нейромережевої системи виділення облич в відеопотоці; Впровадження цієї системи в своїх проектах дозволить використовувати виділення облич в своїх цілях.
  • ДокументВідкритий доступ
    Комп’ютерна система управління водним дроном
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Зеленяк, Іван Олексійович; Мартинова, Оксана Петрівна
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (57 с., 1 рис. 6 табл., 5 додатків). Даний дипломний проєкт присвячений розробці комп'ютерної системи навігації для водного дрона. Метою прєкту є створення такої системи, яка може бути встановлена на будь-який дрон і здатна автономно керувати його рухом по заданому маршруту. Для досягнення цієї мети було проведено аналіз існуючих рішень та обґрунтування теми дипломного проекту. Перший розділ роботи присвячений аналізу існуючих рішень та обґрунтуванню вибору даної теми. У другому розділі розглядається картографія, зокрема системи координат, способи навігації та перетворення координат. Третій розділ описує розробку модуля навігації, включаючи вибір компасу та GPS-модуля, а також систему керування двигунами. Далі розглядається обрання навігаційного комп'ютера та мови програмування, розробка принципової схеми навігаційного комп'ютера та навігаційної програми. У висновку надається огляд досягнутих результатів та висуваються висновки щодо реалізації поставлених завдань. Загальний обсяг роботи складає 7 розділів. У розділах розглянуті основні аспекти системи навігації водного дрона, включаючи аналіз існуючих рішень, вибір компасу та GPS-модуля, розробку навігаційного комп'ютера та програмного забезпечення. Результати дослідження дозволяють зробити висновок про ефективність розробленої системи навігації та її придатність для використання на водних дронах.
  • ДокументВідкритий доступ
    Комп'ютерна система продажу комплектуючих для обчислювальних систем
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Пургін, Владислав Андрійович; Боярінова, Юлія Євгенівна
    Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки (64 стр., 46 рис., 1 таблиця). Дипломний проєкт присвячений розробці комп'ютерної системи продажу комплектуючих для обчислювальних систем з використанням вебінтерфейсу. Backend частина системи розроблена з використанням мови програмування Python та вебфреймворку Django. В якості бази даних використано вбудовану базу даних SQLite, що надається Django. Frontend частина реалізована з використанням HTML, CSS, JavaScript і технології AJAX. Система продажу дозволяє користувачам обирати комплектуючі з різних категорій, які представлені на сайті. Користувач може оформити замовлення через сторінку кошика, де відображається інформація про обрані товари, включаючи категорію, кількість та загальну суму замовлення. Також на сайті реалізована сторінка політики конфіденційності, яка створена за допомогою візуального редактора SummerNote. Також користувач може поспілкуватися з одним із двох консультантів, в цьому проєкті це реалізовано через відправлення запиту на OpenAI API, отримання та відображення результату завдяки бібліотеці openai. Адміністратор системи має можливість переглядати всі замовлення за допомогою плагіна Datatables та візуалізувати статистику замовлень за допомогою графіків, побудованих за допомогою програмної бібліотеки Highcharts.
  • ДокументВідкритий доступ
    Алгоритм та програма побудови GL-моделі ієрархічної системи з підсистемами типу “донор-реципієнт”
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Остапчук, Тетяна Андріївна; Романкевич, Олексій Михайлович
    Бакалаврський дипломний проєкт включає пояснювальну записку (55 стор., 14 найменувань, 15 рис. 4 додатки, список використаної літератури). Об’єкт розробки – розробка та програмна реалізація алгоритмів побудови GL-моделі ієрархічної системи із підсистемами типу “донор реципієнт”, з або без обмеженням кількості «донорських» процесорів, та її реберних функцій з метою подальшого аналізу отриманої моделі, її поведінки в потоці відмов. Комп’ютерна програма дозволяє формувати реберні функції двоїстої GL-моделі ієрархічної відмовостійкої багатопроцесорної системи за заданими чи випадковими параметрами графу, а також перевірку на зв’язність графа. Це надає можливість аналізувати стан системи та її поведінку в потоці відмов. Передбачена можливість обмеження кількості «донорських» процесорів. В якості мови програмування була обрана мова С++. У процесі розробки програмного продукту було проведено наступні кроки: - Аналіз вимог до програмного продукту і їх формулювання; - Розробка та імплементація алгоритмів побудови GL-моделей; - Розробка та імплементація алгоритму тестування GL-моделей; - Розробка та тестування програмного продукту; - Внесення необхідних змін та вдосконалення програмного продукту на основі результатів тестування. Результатом розробки даного проєкту є програма побудови двоїстої GL моделі ієрархічної системи із підсистемами типу “донор-реципієнт”, з або без можливості обмеження кількості «донорських процесорів», за допомогою якої можна буде аналізувати надійність таких систем. Областю подальшого використання відмовостійких багатопроцесорних систем можуть бути галузі досліджень, де важливі висока надійність і доступність, наприклад, в аерокосмічних, оборонних та медичних системах.
  • ДокументВідкритий доступ
    Системна утиліта для компресії даних
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Оридорога, Михайло Васильович; Молчанов, Олексій Андрійович
    Бакалаврський дипломний проєкт включає пояснювальну записку (55 стор., 19 рис., список використаної літератури з 9 найменувань, 4 додатків). Об’єктом розробки даного проєкту є системна утиліта для компресії даних. Її призначення полягає в забезпеченні стиснення вхідного файлу з метою зменшення розміру. В процесі роботи над дипломним проєктом виконано наступне: - проаналізовано існуючі методи стиснення даних та реалізації цих методів; - визначені вимоги до системної утиліти для компресії даних; - розроблено утиліту для компресії даних, в якій реалізовано програмні алгоритми стиснення даних; - виконано тестування розробленої утиліти і проведено аналіз результатів тестування; - за результатами тестування побудовано стратегію вдосконалення розробленої утиліти. Результатом розробки є системна утиліта для компресії даних, яка забезпечує швидке та ємне стиснення даних з метою економії дискового простору. Областю використання можуть бути компанії та організації, що працюють з великим обсягом даних та потребують їх ефективного зберігання.
  • ДокументВідкритий доступ
    Алгоритм та програма аналізу результатів взаємного тестування в багатопроцесорній системі
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Невінчаний, Антон Вячеславович; Морозов, Костянтин Вячеславович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (50 с., Х рис., Х таблиць). Дипломний проєкт присвячений дослідженню модифікації моделі Препарати-Метца-Чена та створенню програми яка здатна генерувати тести для перевірки правильності аналізу програмою. Досліджено як працює алгоритм самотестування багатопроцесорної модели Препарати-Метца-Чена. Розроблене програмне забезпечення для аналізу системи з запропонованою модифікацію. Для імплементації було обрано мову програмування С++ стандарту С++20 та її вбудовану стандартну бібліотеку. Результатом є готова програма яка аналізує вхідні тести та дає відповідь в залежності від того чи можливо визначити які саме процесори є несправними.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вбудована система аналізу повітря на базі STM32
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Михайлов, Олександр Григорович; Коляда, Костянтин Вячеславович
    Бакалаврський дипломний проєкт включає пояснювальну записку (65 с., 20 рис., 3 табл., 2 додатки, 20 слайдів). Основною метою проєкту є створення компактного та ефективного пристрою, здатного здійснювати моніторинг різних параметрів повітря, таких як температура, тиск, вологість повітря, рівень та концентрація різних шкідливих газів. Як основну платформу для реалізації даної системи, обрано мікроконтролер серії STM32, який має широкий функціонанал та низьку споживану потужність. У рамках проєкту розроблена апаратна частина системи, яка включає датчики для збору вимірюваних даних, а також модуль STM32, що відповідає за збір та аналіз даних. Додатково, розроблене програмне забезпечення для керування системою. Після успішного завершення проєкту та його тестування, система може бути використана в різних сферах, включаючи промисловість, домашнє господарство, офісні приміщення та інші, для забезпечення безпечного та здорового середовища. Завдяки своїй компактності, низькій вартості та досить високій точності, система може забезпечувати надійний моніторинг якості повітря у реальному часі. У підсумку, даний дипломний проєкт є вагомим внеском у сферу моніторингу якості повітря та життєдіяльності, пропонуючи компактне та ефективне рішення для аналізу різних параметрів повітря.
  • ДокументВідкритий доступ
    Системний модуль аналізу сутностей бази даних продуктів у SalesForce Commerce Cloud
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Корж, Анна Андріївна; Петрашенко, Андрій Васильович
    Бакалаврський дипломний проєкт включає пояснювальну записку (64 стор., 21 рис., список використаної літератури з 11 найменувань, 3 додатків). Об’єкт розробки: створення системного модулю, що дозволить користувачам переглядати інформацію про невірно сформовані записи продуктів у базі даних. Системний модуль дозволяє: задавати атрибути необхідні для перевірки запису на коректність; обирати записи, що мають бути відображені у звіті (усі записи продуктів, тільки невірні та тільки вірні записи); задавати продукти для перевірки списком ідентифікаторів або атрибутом сезону, до якого продукти відносяться; передбачені механізми захисту від помилок; переглядати інформацію звіту у вигляді таблиці не покидаючи сторінку додатку; зберігати звіт у вигляді .csv файлу. Передбачена можливість перегляду статистики всіх продуктів сайту у зручному вигляді діаграм. Програма побудована у вигляді так званого картриджу для Salesforce Commerce Cloud, що являє собою програмний модуль написаний мовою програмування JavaScript, вбудованим у SFCC шаблонізатором ISML та мовою сценаріїв препроцесора SASS. В ході розробки: - проведено аналіз існуючих можливостей аналізу записів продуктів у базі даних Salesforce; - сформульовані вимоги для правильного відображення продукту на сайті; - розроблена частина програми, що дозволяє обирати атрибути для перевірки; - розроблена частина програми, що дозволяє вказувати список ключових атрибутів продуктів для перевірки; - розроблена частина програми, що дозволяє перевіряти продукти, що належать до обраного сезону; - розроблено метод для відображення звіту у вигляді таблиці; - розроблено модуль для створення .csv файлу звіту; - розроблено модуль для відображення статистики по всіх продуктах сайту у вигляді діаграм. Підключення даного системного модуля в Business Manager SFCC дозволить користувачам переглядати невірно сформовані записи продуктів на етапі налаштування та виправляти їх до публікації на сторінці сайту. Даний функціонал не передбачений у самій платформі і може бути корисним для дата менеджерів при створенні нових записів, а також для валідації існуючих.
  • ДокументВідкритий доступ
    Комп'ютерна система пошуку загублених тварин
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Колітенков, Олександр Олексійович; Боярінова, Юлія Євгенівна
    Бакалаврський дипломний проєкт включає пояснювальну записку (74 с., 34 рис., 5 табл.). Основною метою проєкту є надання можливості користувачам створювати оголошення про згублену/знайдену тварину з прив’язкою до карти, тобто мати можливість ставити відмітку з координатами орієнтовного місця втрати улюбленця, в іншому випадку – його знахідки, а також шукати інформацію про згублені та знайдені тварини в інших оголошеннях. Даний дипломний проєкт присвячений розробці комп’ютерної системи пошуку загублених тварин, яка реалізована у вигляді веб-додатку. У проєкті розроблено функціонал, який дозволяє заєстрованим користувачам створювати оголошення про згублену/знайдену тварину та редагувати їх. Крім того, система дозволяє шукати інформацію про згублені та знайдені тварини, використовуючи фільтри по різним параметрам(наприклад, вид тварини тощо). У процесі розробки системи використано сучасні технології веб-розробки та баз даних. Результатом роботи є функціональний веб-додаток, який може бути використаний для пошуку загублених тварин та забезпечує зручний та ефективний спосіб для створення та редагування оголошень про згублену або знайдену тварину.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційна система на основі мікросервісної архітектури
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Симонов, Богдан Євгенович; Романкевич, Віталій Олексійович
    Дипломний проект виконаний на здобуття освітньо кваліфікаційного рівня “Бакалавр” з напряму підготовки “Комп’ютерна інженерія” та включає пояснювальну записку 58 сторінок, 2 таблиці, 6 рисунків. Об’єкт розробки – Інформаційна система на основі мікросервісної архітектури. Розгортання на bare-metal інфраструктурі.. Ціль розробки – створення методів розгортання інформаційної системи створеної на основі мікросервісної архітектури на bare-metal інфраструктурі. Система повинна дозволяти виконувати достатньо різнопланові завдання використовуючи певні інфраструктурні рішення визначенні замовником. Система дозволяє дуже гнучке масштабування навантаження в розрізі окремих сервісів. Також система дозволяє використання інфраструктурних рішень визначених замовником, що збільшує рівень безпеки системи. У роботі проаналізовані варіанти рішень розгортання кластера Kubernetes, проведений аналіз та тестування роботи системи зберігання даних для кластеру, протестовані різні варіанти розгортання БД. У процесі розробки були використані мови програмування Python, Bash, можливості платформ Linux, Kubernetes.
  • ДокументВідкритий доступ
    Серверна частина програмної системи збору та аналізу даних з соціальних мереж на основі мікросервісної архітектури
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Іванов, Максим Євгенович; Морозов, Костянтин Вячеславович
    Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку. Об’єкт розробки – створення комп’ютерної системи для збору та аналізу даних з різних соціальних мереж, що представляють собою зв’язні структури даних Комп’ютерна система дозволяє: обирати початкову точку відліку для пошуку в зв’язаних даних, збирати необхідні дані, при необхідності - аналізувати. Під час розробки серверної частини програмної системи, використовувались: Django в якості бекенд фреймворка, база даних SQLite, Postman - веб-сервіс для автоматизації тестування бекенд складової і запитів HTTP. В ході розробки: − проведено аналіз методів побудови існуючих комп’ютерних систем для пошуку та аналізу даних з соціальних мереж; − сформульовані вимоги до комп’ютерної системи з пошуку та аналізу даних в соціальних мережах; − розроблена система пошуку та аналізу даних в соціальних мережах; − розроблена структура програмної системи автоматизації пошуку та аналізу даних з соціальних мережах; − розроблено веб-сервіс для обробки запитів від користувачів та налаштування пошуку; Ця система може допомогти полегшити пошук та аналіз даних з соціальних мереж.
  • ДокументВідкритий доступ
    Веборієнтована cистема спільного онлайн-перегляду відеоконтенту з гібридним алгоритмом рекомендацій на базі WebSocket
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Гузенко, Вікторія Олександрівна; Потапова, Катерина Романівна
    Пояснювальна.. записка дипломного проекту складається з трьох розділів, які містять. 30 рисунків та. 25 джерел – загалом.. 51 сторінки. Об’єкт розробки – створення. веборієнтованої системи для спільного онлайн-перегляду відеоконтенту з гібридним алгоритмом. рекомендацій на базі WebSocket. Система. дозволяє: спільний перегляд. відеоконтенту в реальному часі; використання системи рекомендацій, яка базується на вже переглянутому користувачем. контенті; створювати кімнати для перегляду та користуватися вбудованим текстовим чатом зі всіма запрошеними до кімнати. В. процесі розробки був. використаний WebSocket– протокол, призначений. для. обміну. інформацією між. браузером та. веб-системою в режимі .реального. часу. В. ході .розробки: - проведено аналіз. аналогів системи та розглянуті їх головні переваги та. недоліки; - сформульовані вимоги до системи. та всіх її функцій; - розроблено. користувацький інтерфейс програми, який є легким та швидким для розуміння; - розроблена.. система стрімінгу .відеоконтенту та алгоритм рекомендацій; - проведено. .тестування. та валідація. програми. Упровадження. цієї програми дозволить. n-ній кількості користувачів одночасно переглядати. відеоконтент в реальному часі з мінімальною затримкою.