Система розпізнавання овочів та фруктів для сільського господарства

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018-12

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Проблематика якісного розпізнавання та сортування продуктів харчування рослинного походження на виробництві має два прояви: з одного боку, це точність процесу ідентифікації, а з іншого – загальна пропускна здатність устаткування підприємства. Переважна більшість наявних робототехнічних рішень у сфері розпізнавання та сортування товарів фокусуються на збільшенні обсягів кінцевого виробництва, нехтуючи при цьому ресурсоефективністю та значними обсягами поживних мас продукції, , що опиняються у відходах разом з пошкодженими тканинами, залишаючись при цьому придатними до споживання. У даній магістерській дисертації запропонований спосіб сортування товарів сільськогосподарського призначення, а також апаратно-програмний комплекс здійснення даного способу. Дана система дозволяє підвищити ступінь використання початкової сировини, мінімізувати втрати поживних речовин у продуктах рослинного походження, а також підвищити фондовіддачу виробничих площ та роботизованих комплексів на кінцевому виробництві. Розмір пояснювальної записки – 125 аркушів, містить 7 ілюстрації, 23 таблиці, 6 додатків.

Опис

Ключові слова

розпізнавання образів, сортування товарів сільськогосподарського призначення, автоматизація технологічних процесів, раціональне природокористування, image recognition, sorting of agricultural products, automation of technological processes, rational nature use

Бібліографічний опис

Петренко, А. І. Система розпізнавання овочів та фруктів для сільського господарства : магістерська дис. : 126 Інформаційні системи та технології / Петренко Антон Ігорович. – Київ, 2018. – 139 с.

DOI