Секція 9. Метрологія та інформаційно-вимірювальні технології

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 11 з 11
  • ДокументВідкритий доступ
    Система аналізу і синтезу сигналів із заданими характеристиками
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Шуба, Б. М.; Єременко, В. С.
    В докладі представлена система для аналізу та синтезу інформаційних сигналів довільної форми із заданими характеристиками, які можуть використовувати в якості еталонних сигналів для налаштування дефектоскопів та систем діагностики.
  • ДокументВідкритий доступ
    Дослідження віброакустичних параметрів робочої зони
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Учкін, Олександр Вадимович
    В роботі розглянуті допустимі рівні віброакустичних параметрів робочої зони. Завданням даної роботи є зниження впливу вібрації та шуму на здоров’є людини при перебуванні її в робочій зоні.
  • ДокументВідкритий доступ
    Методики оцінювання метрологічних характеристик засобів вимірювальної техніки
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Міхова, З. В.
    Були запропоновані методики оцінювання індивідуальних метрологічних характеристик ЗВТ з урахуванням комплексу інструментальних характеристик: систематичної похибки, випадкової похибки, варіації і дрейфу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Способи врахування невизначеності вимірювання при зстосуванні шкали з нечіткою лінгвістичною змінною
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Моголівець, Ю. І.
    В роботі розглянуто способи врахування невизначеності вимірювання при застосуванні шкали з нечіткою лінгвістичною змінною при одноразових і багаторазових вимірюваннях. Для демонстрації використано систему вимірювання параметрів мікроклімату промислових та житлових приміщень з класифікацією рівня відповідності санітарним нормам.
  • ДокументВідкритий доступ
    Оцінювання достовірності повірки засобів вимірювальної техніки
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Мацюк, І. Б.; Шведова, В. В.
    В статті отримано аналітичний вираз, що дозволяє оцінити достовірність повірки засобів вимірювальної техніки, похибка яких має нормальний розподіл, для випадків використання різних за точністю еталонних засобів вимірювальної техніки та різного запасу з оцінки поля контрольного допуску.
  • ДокументВідкритий доступ
    Підвищення точності хроматографічного контролю компонентного складу природного газу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Лукаш, Я. В.; Витвицька, Л. А.
    Розроблена конструкція удосконаленого полум’яно-іонізаційного детектора що використовується при хроматографічному аналізі концентрації компонент природного газу. Забезпечується підвищення точності контролю за рахунок зниження турбулентності аналізованого потоку газу та зменшення інерційності отримання піків при проведенні хроматографічого аналізу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Способи встановлення терм-множини шкали з нечіткою лінгвістичною змінною
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Коваль, К. А.
    В роботі розглянуто способи встановлення терм-множини шкали з нечіткою лінгвістичною змінною з урахуванням складових невизначеності вимірювання. Якщо сумарна невизначеність вимірювання з урахуванням всіх впливних факторів занадто велика, то встановлення нечіткої терм-множини проводять за компромісом двох критеріїв: необхідної точності і компактності бази правил, кількість яких визначається кількістю факторів, вплив яких не враховано до складових невизначеності. Наведено приклад групування впливних факторів для досягнення необхідного компромісу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Динамічні конвеєрні ваги
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Гольдич, О. О.; Мокійчук, В. М.
    Розглянуто актуальність використання динамічних конвеєрних ваг в промисловості. Розроблено структурна, функціональна та принципові схеми, виготовлено конструктивні деталі та повноцінний робочий зразок динамічних конвеєрних ваг та впроваджено на виробництво. Розроблено систему індикації та сигналізації вимірювань.
  • ДокументВідкритий доступ
    Кількісний аналіз твердих частинок пилу в повітрі житлових районів Києва
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Ганчев, Богдан Сергійович; Івасенко, Віталій Михайлович
    Розглянуто проблеми та джерела забруднення повітря житлових масивів Києва. Проведено дослідження щодо впливу автомобільного транспорту на збільшення концентрації твердих частинок пилу у повітрі. В результаті роботи розглянуто та проаналізовано результати вимірювань та вплив автомобілів на підвищення твердих частинок пилу в повітрі житлових районів Києва.
  • ДокументВідкритий доступ
    Нейромережа для контролю параметрів мікроклімату теплиці
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Васильєва, Ю. Д.; Морозова, М. М.
    Розглянуто основні параметри мікроклімату теплиці для вирощування грибів: температуру, вологість, вміст вуглекислого газу. Проаналізовано математичну модель теплиці для вирощування глив та її складові. Створено нейронну мережу, яка на основі вхідних даних, отриманих із датчиків температури, вологості та вуглекислого газу, видає рекомендації щодо регулювання параметрів мікроклімату та прогноз щодо врожайності грибів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмно-методичний комплекс для дослідження електричних кіл
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Симоненко, І. О.; Синиця, В. І.
    Розглянуто основні переваги імітаційного моделювання. Проаналізовано диференціальні та інтегральні електричні кола першого порядку, їх особливості. Створено віртуальний інструмент, який на основі вхідних даних, наочно показує роботу електричного кола першого порядку та імітує проходження сигналів різної форми (прямокутного, трикутного, пилкоподібного).