Хмарні сервіси з використанням методів асинхронного програмування

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Метою даної роботи є дослідження методів асинхронного програмування, їхній аналіз, порівняння та застосування при побудові додатків які є одним з компонентів в мікросервісній архітектурі та розгортання сервісу в хмарній системі. В процесі виконання роботи були досліджені особливості та стандарти реактивного підходу до програмування, була розглянута стандартна реалізація на мові програмування Java, описані основні концепції, які застосовуються при реактивному підході до побудови систем, розглянуті існуючі реалізації, проведено порівняння, визначені їхні переваги та недоліки. В результаті дипломної роботи на прикладі побудованого мікросервісного додатку було розглянуто застосування фреймворку Spring у поєднанні з реактивними бібліотеками, проведений аналіз підходу, описані характеристики фреймворку, особливості застосування, тестування та розміщення серед інших сервісів. Окремо було розглянуто розгортання сервісу в хмарній системі Heroku з використанням бази даних MongoDB. Цю роботу рекомендується використовувати у якості методичних рекомендацій при розробці інформаційних систем, які розміщуються в реактивному мікросервісному середовищі. Загальний обсяг роботи: 115 сторінок, 32 рисунки, 7 таблиць, 25 посилань, 1 додаток.

Опис

Ключові слова

реактивне програмування, фреймворк Spring, брокер повідомлень, мікросервісний додаток, хмарна інфраструктура, Spring WebFlux, Project Reactor, Heroku, MongoDB, reactive programming, Spring framework, message broker, microservice application, cloud infrastructure

Бібліографічний опис

Переяславський, С. К. Хмарні сервіси з використанням методів асинхронного програмування : дипломна робота ... бакалавра : 122 Комп'ютерні науки / Переяславський Сергій Костянтинович. - Київ, 2022. - 115 с.

DOI