Розширення технологічних можливостей консольно-фрезерного верстата 6Р12

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022-06

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

В нинішній ситуації нашої країни та її економічних умов на рівень важче виготовити новий верстат, ніж модернізувати той, який є в виробництві. Група фрезерних верстатів пліч опліч йдуть поруч з токарними, та являються найпоширенішими в використанні. Основним об’єктом бакалаврської роботи є універсальній вертикальний фрезерний верстат 6Р12, де загальний вигляд наведений на плакаті 1. Так, звичайно, в сучасних умовах цей верстат не може задовольнити більшу множину потреб верстатників ніж сучасні металорізальні інструменти, які дають змогу проводити оброблювальні процеси при високих швидкостях різання. Все це свідчить про недоцільність використання сучасних фрез на верстаті 6Р12 при умові базових технічних характеристик, через недостатню швидкість різання. Метою роботи є: вдосконалення експлуатаційних характеристик верстата в порівнянні з базовою моделлю: підвищення продуктивності обробки, розширення технологічних можливостей. Задача дослідження: покращення технологічних можливостей Для досягнення мети: збільшуємо діапазону обертання шпинделя, з можливістю безступінчастого регулювання, підвищення продуктивності обробки за рахунок збільшення потужності приводу головного рух. (плакат 2) Кінематична схема модернізованого верстата представлена на плакаті 2 На плакаті 3 відображено складальне креслення модернізованого приводу головного руху. Оскільки в приводі головного руху збільшено частоту обертання шпинделя, виконаний в роботі розрахунок та проектування шпиндельного вузла на підшипниках кочення, за результатами якого на плакаті 4. Вакуленко МВ-8109.ДПБ000.000 ПЗ Аркуш Позняк 6 Зм.. Арк. № докум. Підпис Дата В роботі також виконано проектування шпиндельного вузла в САПР системі Inventor, спрощена складальна твердотільна модель відображена на плакаті 5. В процесі проектування виконані наступні уточнюючи розрахунки які відображені на 5 плакаті. На 6-ому плакаті відображено спрощену скінченно-елементну модель шпиндельного вузла та результати розрахунків: статичного, на стійкість, теплового, особистих частот коливань.

Опис

Ключові слова

фрезерний верстат, вертикально-фрезерний, режими різання, привод головного руху, електродвигун, шпиндельний вузол, зубчасті колеса, підшипники

Бібліографічний опис

Позняк, К. О. Розширення технологічних можливостей консольно-фрезерного верстата 6Р12 : дипломний проект ... бакалавра : 131 Прикладна механіка / Позняк Крістіна Олександрівна. – Київ, 2022. – 74 с.

DOI