Розробки програмного забезпечення для створення лінгвістичних моделей

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

В даній роботі були розглянуто поняття лінгвістична модель, її призначення у сучасному світі та етапи побудови. Був зроблений огляд популярних інструментів роботи з математичними сутностями та зроблений висновок щодо наявності в них можливості роботи з лінгвістичними моделями. Були запропоновані підходи для створення програмного забезпечення у вигляді інструменту роботи, побудови та аналізу лінгвістичних моделей на основі мови програмування Python.

Опис

Ключові слова

лінгвістичні моделі, нечіткі множини, ймовірнісні функції належності, інтерпретатори, Linguistic models, fuzzy sets, probabilistic membership functions, interpreters

Бібліографічний опис

Хільченко, Є. А. Розробки програмного забезпечення для створення лінгвістичних моделей / Хільченко Єгор Андрійович, Баклан Ігор Всеволодович // Інженерія програмного забезпечення і передові інформаційні технології (SoftTech-2022) : матеріали ІІ та ІІІ Всеукраїнських науково-практичних конференцій молодих вчених та студентів, присвячених 125-й річниці КПІ ім. Ігоря Сікорського (22–26 травня та 23-25 листопада 2022 р., Київ). – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, ІПІ ФІОТ, 2022. – С. 37-38. – Бібліогр.: 4 назви.

DOI