Система визначення стану хворих на ювенільний ревматоїдний артрит у віддаленому періоді

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022-12

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Магістерська дисертація за темою «Система визначення стану хворих на ювенільний ревматоїдний артрит у віддаленому періоді» виконана студенткою кафедри біомедичної кібернетики ФБМІ Єфремовою Софією Валеріївною зі спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» за освітньо-професійною програмою «Комп’ютерні технології в біології та медицині». Дана робота виконана на 84 листах, містить 46 ілюстрацій, 27 формул, 19 таблиця та 69 бібліографічне найменування за переліком посилань. Актуальність теми. Люди з ЮРА потребують постійної підтримувальної лікувальної терапії. У зв’язку з тим, що хвороба починається в дитинстві, основною проблемою є перехід з дитячої системи охорони здоров’я до дорослої. В період цього переходу втрачається час лікування, що загрожує отриманням інвалідності. Саме тому існує потреба у ведені пацієнтів на постійній основі. Мета і завдання дослідження. Метою магістреської дисертації є побудова системи для оцінки стану хвороби дітей у віддаленому періоді з урахуванням проведеного лікування, та створення програмного додатку, який здійснює ведення пацієнтів з ЮРА. Для досягнення мети були поставлені наступні задачі: 1. Аналіз теоретичних джерел, що піднімають проблему ювенільного ревматоїдного артриту. 2. Створити реліаційну базу даних хворих. 3. Провести розробку моделі оцінки стану хворих на ювенільний ревматоїдний артрит у віддаленому періоді. 4. Створення програмного додатку, який здійснює ведення пацієнтів з ЮРА та дає можливість спрогнозувати стан хворого. 5. Розрахувати стартап-проєкт для виведення результатів роботи на ринок. Об’єкт дослідження. Дані хворих на ювенільний ревматоїдний артрит. Предмет дослідження. Використання алгоритмів для побудови персоніфікованої стратегії лікування хворих на ЮРА. Методи дослідження. Регресійний аналіз, методи дослідження операцій, статистичні методи дослідження даних.

Опис

Ключові слова

ювенільний ревматоїдний артрит, ювенільний ідіопатичний артрит, прогностична модель, регресійний аналіз, методи дослідження операцій, реляційна база даних

Бібліографічний опис

Єфремова, С. В. Система визначення стану хворих на ювенільний ревматоїдний артрит у віддаленому періоді : магістерська дис. : 122 Комп’ютерні науки / Єфремова Софія Валеріївна. – Київ, 2022. – 115 с.

DOI