Оптимальний розподіл електричних навантажень споживачів електричної енергії в умовах обмежень енергосистеми

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Дисертація присвячена аналізу стану енергосистеми та енергетичних ринків в умовах обмежень енергосистеми, факторам впливу на формування електричних навантажень споживачами, а також методам оптимізації розподілу електричнох енергії. Оптимальний розподіл енергоресурсу дозволить підвищити не лише ефективінсть споживання електричної енергії підприємствами та житловим сектором, а й рівень енергетичної безпеки держави в умовах обмежень системи. Було розглянуто принципи роботи енергетичного ринку в Україні на основі діючих законів, розпоряджень, положень та рекомендації державної влади, дано оцінку стану енергосистему та основних тенденції в ній як зі сторони генерації так і з – споживання. Проаналізовано фактори впливу на формування графіків навантаження та визначено критерії розподілу електричної енергії між споживачами – підприємствами різних категорій, сфер та потужності, проведено функціонально-вартісний аналіз споживачів чи операторів систем розподілу. Обрано метод оптимального розподілу електричної енергії, створено загальні рекомендації щодо алгоритму прийняття рішень операторами систем передачі та розподілу в умовах обмежень енергосистеми.

Опис

Ключові слова

Енергосистема, розподільні мережі, багатокритеріальна оптимізація, функціонально-вартісний аналіз, числові методи оптимізації, блекаут, графіки електричних навантажень

Бібліографічний опис

Горобець, А. М. Оптимальний розподіл електричних навантажень споживачів електричної енергії в умовах обмежень енергосистеми : магістерська дис. : 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка / Горобець Андрій Миколайович. – Київ, 2023. – 95 с.

DOI