Гальванічні покриття в меблевій промисловості. Розробка технології нанесення мідного покриття на сталеві деталі меблевої фурнітури

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022-06

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

В даному дипломному проєкті розроблено технологічний процес нанесення захисно-декоративного мідного покриття на сталеву деталь меблевої фурнітури, як підшар з подальшим нанесення блискучого нікелевого покриття, продуктивність становить 6500 м2/рік. Товщина шару мідного покриття становить 6 мкм. Осаджується мідне покриття в барабанному електролізері з етилендиамінового електроліту за катодної густини струму 2 А/дм2 при кімнатній температурі. Розраховано габаритні розміри барабанного електролізеру та гальванічної ванни. Проведено технологічні розрахунки, складено баланси струму, напруги та енергії. Розраховано витрати мідних анодів, хімічних реактивів та води на виконання річної програми. Проведено економічні розрахунки та доведена рентабельність процесу міднення, яка становить 49,3 %. Розроблено схему автоматизації процесу та схему очистки стічних вод комбінованим методом.

Опис

У дипломному проєкті розроблено технологію нанесення мідного покриття на сталеві деталі меблевої фурнітури з етилендиамінового електроліту, продуктивність становить 6500 м2/рік.

Ключові слова

мідь, гальванічне мідне покриття, етилендіаміновий електроліт, електролізер барабанного типу

Бібліографічний опис

Кокоша, А. М. Гальванічні покриття в меблевій промисловості. Розробка технології нанесення мідного покриття на сталеві деталі меблевої фурнітури : дипломний проєкт ... бакалавра : 161 Хімічні технології та інженерія / Кокоша Анна Миколаївна. – Київ, 2022. – 96 с.

DOI