Використання квантово-обчислювальної логіки для симуляції молекулярних та атомних структур

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Роботу викладено на 59 сторінках, вона містить 5 розділів, 12 ілюстрацій і 37 джерел в переліку посилань. Об’єктом дослідження є квантові обчислення. Предмет роботи – дослідження перспективи використання квантових комп’ютерів у сучасній науці. Мета роботи - дослідження перспективи використання квантових комп’ютерів у сучасній науці. В першому розділі подано огляд літератури, в якому наведена інформація про складові квантової системи. Зосереджено увагу на дослідженні квантових станів, бітів і декогерентність. В другому розділі роботи показано сучасні дослідження можливостей квантових комп’ютерів і їх перспективність. В третьому розділі описано квантові алгоритми, а саме алгоритм Гровера, дослідження квантового прискорення і квантовий паралелізм. Були виконані квантові обчислення. В четвертому розділі представлено аналіз квантовий алгоритм запитів, досліджено характеристику алгоритмів і розглянуті необхідні операції з кубітами. В п’ятому розділі досліджені квантова апаратура, квантові обчислення, розглянуто ефект Керра і керівські середовища.

Опис

Ключові слова

квантові обчислення, квантові комп’ютери, квантові стани, біти, декогерентність, алгоритм, quantum computing, quantum computers, quantum states, bits, decoherence, algorithm

Бібліографічний опис

Чайкун, В. О. Використання квантово-обчислювальної логіки для симуляції молекулярних та атомних структур : магістерська дис. : 153 Мікро- та наносистемна техніка / Чайкун Владислав Олександрович. – Київ, 2023. – 60 с.

DOI