Система прогнозування настання інсульту у пацієнта

Ескіз недоступний

Дата

2024

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Актуальність теми. Полягає в зростаючій потребі застосування передових технологій для попередження та раннього виявлення інсульту. Інсульт залишається однією з основних причин смертності та інвалідності на світовому рівні. Використання алгоритмів машинного навчання та аналізу медичних даних може суттєво покращити раннє виявлення факторів ризику, дозволяючи лікарям і пацієнтам вживати профілактичних заходів. Таким чином, дослідження сприяє розвитку медичної інформатики та охорони здоров'я, вносячи важливий внесок у боротьбу з інсультами. Мета дослідження. Підвищення ефективності діагностики та прогнозування ризику розвитку інсульту шляхом розробки та впровадження системи, що базується на інтегрованому підході до аналізу клінічних даних. Практичне значення одержаних результатів. Покращення можливостей раннього виявлення інсульту, що може знизити ризик серйозних ускладнень або летальних наслідків. Підвищення ефективності профілактичних заходів та індивідуалізованих підходів до лікування пацієнтів із високим ризиком інсульту. Внесок у розвиток медичної інформатики, зокрема в галузі аналізу медичних даних та застосування машинного навчання в охороні здоров'я.

Опис

Ключові слова

інсульт, клінічні дані, машинне навчання, метод групового урахування аргументів, випадковий ліс, stroke, clinical data, machine learning, group argumentation method, random forest

Бібліографічний опис

Жиляк, М. Є. Система прогнозування настання інсульту у пацієнта : магістерська дис. : 122 Комп’ютерні науки / Жиляк Максим Євгенович. – Київ, 2024. – 105 с.

DOI