Підприємство з випуску електронних видань зі спеціальними можливостями з дослідженням впливу технологій субтитрування на сприйняття відеоінформації

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Метою роботи було визначення чи підходить стандартна швидкість субтитрів для дітей та як впливають ефекти на сприйняття тексту. Важливим був аналіз того, чи достатньо часу на сприйняття тексту і відеоряду для людей з вадами слуху та чи різнитиметься сприйняття в залежності від віку опитуваних. Для дослідження використовувався метод анкетування. Оскільки анкети мали заповнювати діти, було обрано друкований варіант. Було проаналізовано попередні дослідження, при цьому виявлено, що є дослідження спрямовані на визначення швидкості субтитрів для дорослих, а дослідження NESTA і GCSEPod описує вплив субтитрів на покращення читання дітей, проте останнє не враховує швидкість читання для дітей з вадами слуху. Тому в даній магістерській досліджено ергономічність субтитрів для дітей. Виявлено, що стандратна швидкість у 12 символів на секунду занадто висока для дітей 11-12 років, а кращі відгуки були про субтитри з ефектом караоке. Внаслідок аналізу данних запроєктовано технологічний процес субтитрування для впровадженння на підприємстві з виготовлення навчальних мультимедійних видань з спеціальними можливостями. Процес було автоматизовано для більшої ефективності.

Опис

Ключові слова

технологічний процес, інклюзивне видання, дослідження впливу суб

Бібліографічний опис

Буянова, А. А. Підприємство з випуску електронних видань зі спеціальними можливостями з дослідженням впливу технологій субтитрування на сприйняття відеоінформації / Буянова Анастасія Андріївна : магістерська дис. : 186 Видавництво та поліграфія. – Київ, 2024. – 106 с.

DOI