Застосування методу узгоджених січень для прямокутних тонкостінних пластин і пластин Міндліна

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Дипломну роботу виконано на 76 аркушах, вона містить 2 додатки та перелік посилань на використані джерела з 21 найменування. У роботі наведено 21 рисунок та 9 таблиць. Метою роботи є розробка та застосування чисельного методу узгоджених січень до проблеми деформації прямокутних тонкостінних пластин і пластин Міндліна. Проведено порівняльний аналіз існуючих математичних і комерційних рішень проблеми деформації прямокутних тонкостінних пластин і пластин Міндліна. Описано постановку диференціальних рівнянь, що визначають основні параметри пластини, яка згинається. Запропоновано якісно новий скінчено-елементний метод МУС, який порівняно з класичним МСЕ передбачає більш повну диференціальну постановку, узгодження елементів уздовж перерізів і явне використання всіх фізичних і геометричних параметрів пластини. Ці умови вимагають безперервності переміщень, кутів, моментів і сил. Виконано програмну реалізацію нового методу в середовищі Maple, описано її структуру та алгоритм. Зроблено розрахунки для низки тонкостінних і товстостінних пластин з різними типами граничних умов і товщини. Теоретичні сподівання були підтверджені на практиці. Основні положення дипломної роботи опубліковано у вигляді тез доповіді на Міжнародній науково-технічній конференції “Сучасні проблеми механіки та математики 2023”.

Опис

Ключові слова

метод узгоджених січень, теорія пластин, пластина Міндліна, тонкостінна пластина, метод початкових параметрів, граничні умови

Бібліографічний опис

Даниленко, К. А. Застосування методу узгоджених січень для прямокутних тонкостінних пластин і пластин Міндліна : дипломна робота … бакалавра : 113 Прикладна математика / Даниленко Кірілл Артурович. – Київ, 2023. – 94 с.

DOI