Математичне та програмне забезпечення системи виявлення ознак хвороби Альцгеймера на зображеннях МРТ головного мозку

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Дипломну роботу виконано на 64 аркушах, вона містить 2 додатки та перелік посилань на використані джерела з 32 найменувань. У роботі наведено 29 рисунків та 1 таблицю. Метою даної дипломної роботи є створення математичного та програмного забезпечення системи для класифікації зображень зрізів МРТ головного мозку, виконаних у аксіальній площині, для виявлення ознак хвороби Альцгеймера. У роботі проведено аналіз існуючих рішень указаної задачі — багатошарових персептронів та згорткових нейронних мереж. Виконано їх порівняння з погляду ефективності обробки зображень, кількості параметрів моделей, обчислювальної складності та чутливості до невеликих змін на вхідних зображеннях. Для розв’язання задачі в роботі вибрано модель архітектури згорткової нейронної мережі, яку було основано на архітектурі згорткової нейронної мережі VGG-16. Розроблено автоматизовану систему, що реалізує обраний метод. Виконано тестування розробленої системи.

Опис

Ключові слова

хвороба Альцгеймера, згорткові нейронні мережі, класифікація зображень, магнітно-резонансна томографія, глибинне навчання

Бібліографічний опис

Анісімов, О. А. Математичне та програмне забезпечення системи виявлення ознак хвороби Альцгеймера на зображеннях МРТ головного мозку : дипломна робота … бакалавра : 113 Прикладна математика / Анісімов Олександр Андрійович. – Київ, 2023. – 83 с.

DOI