Нейромережна система машинного бачення для розпізнавання книг на фотографіях

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Дипломну роботу виконано на 107 аркушах, вона містить 2 додатки та перелік посилань на використані джерела з 21 найменувань. У роботі наведено 36 рисунків та 4 таблиці. Метою даної дипломної роботи є створення програми для отримання інформації щодо наявності та розташування книг на фотографіях. У роботі проведено аналіз існуючих рішень указаної задачі — застосування класичних підходів комп’ютерного зору, методи засновані на машинному навчанні та глибинному навчанні. Виконано їх порівняння з погляду точності отримуваних розв’язків, ефективності використання ресурсів комп’ютера та швидкості отримання передбачення. Для розв’язання задачі в роботі вибрано методи глибинного навчання, а саме Faster RCNN та YOLO. Для обраного датасету реалізовано навчання нейронної мережі для подальшого отримання передбачень на нових зображеннях.

Опис

Ключові слова

детекція, гістограма орієнтованих градієнтів, метод опорних векторів, згорткова нейронна мережа, мережа пропозицій регіонів інтересу

Бібліографічний опис

Матвієнко, М. Е. Нейромережна система машинного бачення для розпізнавання книг на фотографіях : дипломна робота … бакалавра : 113 Прикладна математика / Матвієнко Марія Едуардівна. – Київ, 2023. – 127 с.

DOI